Samsun’un en önemli şirketleri arasında yer alan Vezirköprü Orman Ürünleri, 2020 yılı İSO 500 listesine 484. sıradan girmeyi başardı. 
Konu ili ilgili açıklamalarda bulunan Peli Parke Genel Müdür Yardımcısı Burak Güven Orhun, bu başarının kendilerine vizyon veren yönetimin ve takım halinde çalışan Vezirköprü Orman Ürünleri çalışanlarının ortak başarısı olduğunu söyledi. Firmayı her yıl büyüterek daha da ilerilere taşıdıklarını belirten Orhun, Vezirköprü’de 200 bin metrekare açık alan olmak üzere 160 bin metrekare kapalı alanda üretim yaptıklarını belirtti.

74 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORLAR

Türkiye’de orman ürünleri sektörünün devamlı kendini geliştiren, yatırım yapılan, son derece büyük bir sektör olduğuna dikkat çeken Orhun, Karadeniz Bölgesi’ndeki en büyük entegre tesislerden biri olduklarını ifade etti. Tamamen yerli üretici olarak ana pazarları olan Türkiye ve aynı zamanda ihracata yönelik çalışmalara önem verdiklerini kaydeden Orhun, Vezirköprü Orman Ürünleri bünyesinde ürettikleri ürünleri Türkiye’nin her köşesine Peli standartlarında hizmet veren bayi yapısı ile beraber yurtdışında Güney Amerika’dan Çin’e, Doğu Avrupa Ülkeleri’nden Orta Doğu’ya, Güney Afrika’ya kadar 74 ülkeye ihraç ettiklerini söyledi. Orhun, gelecek dönem Peli Parke olarak hedeflerinin katma değerli ürün portföylerini geliştirerek tüm paydaşlarının hayatına uzun vadeli değer katmaya devam etmek olduğunu da sözlerine ekledi.