Bursa'da hizmet veren ULUTEK Teknopark, "Hızlı Prototipleme Merkezi" projesi için düğmeye bastı.

NİSAN 2022'DE FAALİYETLERİNE BAŞLAYACAK

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından 2021 yılı "Yenilik ve Verimlilik Mali Destek Programı" çerçevesinde desteklenmeye layık görülen ve yüzde 75 oranında destek alan projenin, yaklaşık 1,2 milyon TL'lik bütçesi bulunuyor.

Kurulacak merkezde orta ve büyük boy olmak üzere iki adet üç boyutlu yazıcı ile CNC dik işlem merkezi, torna ve freze tezgahları ve çeşitli makina ekipmanları olacak.

Merkezin kurulumuna yapım işleriyle başlanacağı, makina ekipmanlar için ihale ve temin süreçlerinin tamamlanmasıyla da Nisan 2022 itibarıyla faaliyete geçmesi bekleniyor.

"KURUMUMUZ İÇİN ÖNEMLİ BİR İHTİYAÇ"

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz, söz konusu merkezin kurumları için önemli bir ihtiyaç olduğunu söyledi.

Desteklerinden ötürü BEBKA yetkililerine teşekkür eden Karagöz, projelerinin "2021 yılı Yenilik ve Verimlilik Mali Destek Programı" kapsamında desteklenmeye hak kazanan 12 proje arasında bulunduğunu ifade etti.

"YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM İÇİN MİSYON ÜSTLENECEK"

Merkezin yerli ve milli üretimin desteklenmesi ve bölgenin yenilik odaklı çalışmalarının artırılması açısından kritik bir misyon üstleneceğini belirten Karagöz, kurum bünyesinde faaliyet gösteren girişimciler, Bursa Uludağ Üniversitesi akademisyen ve öğrencileri başta olmak üzere, şehirdeki birçok kesime hitap edecek nitelikte olacağını dile getirdi.

Karagöz, "Yüksek katma değerli ürün üretiminde prototipleme ihtiyacını giderecek bu Merkez ile girişimcilerimiz zaman, emek ve maliyetler açısından avantaj sağlamış olacaklar. Bu projeyle girişimlerimizi desteklemek suretiyle, bölgemiz, şehrimiz ve ülkemiz adına katkılar sağlayacağımıza inanıyorum." diyerek sözlerini noktaladı.