Uludağ İhracatçı Birlikleri'nin (UİB) mart ayı ihracatı yüzde 40 oranında artarak, 3 milyar dolara ulaştı.

UİB tarafından açıklanan verilere göre, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği mart ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39'luk artışla 2 milyar 543 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. UİB’in geriye dönük 12 aylık ihracatı 23 milyar 133 milyon dolar oldu.

Martta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 28'lik artışla 109 milyon 443 bin dolarlık ihracat yapan Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği, geriye dönük 12 aylık ihracatını da, 1 milyar 34 milyon dolar olarak gerçekleştirdi.

Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği de (UHKİB), martta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 59 artışla 81 milyon 89 bin dolar ihracat gerçekleştirdi. UHKİB’in geriye dönük 12 aylık dönemde dış satımı 783 milyon 457 bin dolar oldu.

Söz konusu dönemde Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliğinin (UMSMİB) ihracatı 19 milyon dolar oldu. Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliğinin (UYMSİB) ihracatı 9 milyon 720 bin dolar olarak kaydedildi. "Diğer" başlığı altında listelenen sektörlerin mart ayı ihracatı da 243 milyon dolar oldu.

ÖNEMLİ BİR İVME YAKALADILAR

İhracatlarındaki artış trendinin devam ettiğini belirten UİB Koordinatör Başkanı Baran Çelik, mart ayında yüzde 40'lık artışla önemli bir ivme yakaladıklarını söyledi. Çelik, üyelerinin istihdam, üretim, döviz girdisi, inovasyonla ülke ekonomisine katkı sağlamak için büyük bir gayretle çalışmakta ve sorumluluklarını hakkıyla yerine getirmekte olduğunu da sözlerine ekledi. (AA)