İSTANBUL (AA) - "Büyük Göç" olarak adlandırılan ve Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na olan tarihi taşınma süreci resmen başladı.

Toplamda 45 saat sürmesi düşünülen taşınma sürecindeTürk Hava Yollarının (THY) malzeme ve araçları, 707 tır seferi ile yeni evi İstanbul Havalimanı'na taşınacak olup 6 Nisan Cumartesi akşamı saat 23.59'da tüm işlemlerin tamamlanması planlanıyor.

Taşınma sürecinde oluşulabilecek aksaklıklar  düşünülerek güzergahlardaki 5 ayrı noktada "backup" istasyonları oluşturuldu. Araçlarda meydana gelebilecek arıza ve diğer olağnüstü hallerde bu noktalardaki görevliler anında müdahale  bulunabilecek.

Son Uçuş Singapur'a...

Taşınma süreci boyunca 6 Nisan saat 02.00'ye kadar olan THY'nin tüm uçuşları, Atatürk Havalimanı'ndan  yapılmaya devam edecek. Atatürk Havalimanı ile İstanbul Havalimanı'nda 6 Nisan saat 02.00'den saat 14.00'e kadar, toplam 12 saatlik sürede ticari yolcu uçuşları tamamen duracak. Atatürk Havalimanı’ndan havalanacak olan son yolcu uçağı ise Singapur'a uçacak.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi: "#BüyükGöç adım adım takip ediliyor. Taşınma firmamız Arkas'ın geliştirdiği yazılım ile tüm taşıma süreçlerini anlık olarak takip edebiliyoruz."