Kipaş Holding tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, tekstilden, enerjiye, çimentodan kağıda, eğitimden lojistiğe kadar Türkiye'de çok sayıda alanda faaliyette bulunan ve 11 bin çalışanı ve 1 milyar doların üzerinde cirosuyla Türk ekonomisine katkı sağlayan Kipaş Holding, Türk markaları oluşturma gayesiyle yürütülen Turquality Destek Programı'na kabul edildi.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada görüşlerine başvurulan Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hanefi Öksüz, holdingin Turquality Destek Programı desteğiyle uluslararası arenada daha da güçleneceğini dile getirdi.

Programla Türkiye'nin ekonomisine değer katarken şirketin yurt dışındaki imajına da yeni bir vizyon sağlayacaklarını vurgulayan Öksüz, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin en prestijli destek programlarından biri olan Turquality Destek Programı'ndan yararlanmaya hak kazandık. Bu program, dünya markalarının en çok verim alınan uygulamalarının incelenmesi sonucu elde edilen verilerle hazırlanıyor. Bizi her anlamda iyi noktalara taşımaya devam edecek olan bu program sayesinde gerek finansal, gerek kurumsal yönden gelişirken, global rekabet gücümüzü de üst noktalara taşımaya devam edeceğiz ve bununla birlikte operasyonel yapımızda, ihracatta, stratejide, yüksek katma değer elde etmede, gelişimde ve sürdürülebilirlikte programın sağladığı birçok kazanımı elde etmiş olacağız."

Tüm kurum çalışanlarının insanüstü bir gayretle süreci takip ettiğine dikkat çeken Öksüz, sürece hazırlanmanın, başvuru aşamalarını tamamlamanın ve sonucunda desteği kazanmanın gayret ve çalışma gerektiren bir durum olduğunu dile getirdi.

Kipaş Holding'i Avrupa'nın en önemli üretim üssü haline getirmeyi amaçladıklarını söyleyen Öksüz, "Tüm planlarımızı, organizasyonlarımızı ve stratejilerimizi gözden geçirip ihtiyaç duyduğumuz iyileştirmelerimizi sağlayarak kurumsal sürdürülebilirlik açısından çok yol aldık. Marka gücümüzü, satış hacimlerimizi, çevreye ve doğaya duyarlı sürdürülebilir üretim anlayışımızı ileriye taşıyarak Turquality sürecinden yararlanmaya devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu. (AA)