Ziraat Katılım, ilk yurt dışı şubesini Doğu Afrika ülkesi Sudan'da açtı. Ziraat Katılım Sudan Şube Yöneticisi Hakkı Erçetin, Türkiye ile Sudan arasında dış ticaretlerin ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinde köprü olmayı hedeflediklerini söyledi. Şubenin açılış süreci ve hedefleriyle ilgili konuşan Hakkı Erçetin, Ziraat Katılım’ın ilk yurt dışı şubesini Sudan’da açmasının banka politikası ve hükümet politikası olarak görmekte fayda olduğunu söyledi. 
Sudan’ın, Afrika'nın girişi sayılabilecek konumuyla bölgede önemli yere sahip olması ve iki ülke arasındaki tarihi ve kültürel ortaklığının varlığı Sudan'ın ilk adres olarak belirlenmesinde etkili olduğunu aktaran Erçetin,  ülke politikası açısından Ziraat Katılım’ın Sudan’da açılmasının isabetli bir karar olduğunu söyledi. 

“TÜRKİYE’DEKİ ÜRETİCİLERE YENİ FIRSATLAR SUNACAKTIR”

Sudan’da ticaretle uğraşan en büyük grubu Türkler’in oluşturduğunu vurgulayan Erçetin, Sudan ile Türkiye arasında çok büyük bir ticaret potansiyeli olduğunu söyledi. Buradaki yatırımcı ve tüccarın önünde sağlıklı bir transfer kanalı kurmaları halinde iki ülke arasındaki ticaretin çok kısa sürede büyük bir hacme ulaşacağını tahmin ettiklerini belirten Erçetin, kuracakları sağlıklı para transfer hattının Türkiye’deki üreticilere yeni fırsatlar sunacağını ifade etti. 

“SATIŞLARDA CİDDİ BİR ARTIŞ OLACAK”  

Transfer sıkıntısının çözüldüğünde Türkiye’den Sudan’a mal satışında veya diğer satışlarda ciddi bir artış olacağını vurgulayan Erçetin, bunun dolaylı ve doğrudan Türk ekonomisine ve üretimine ciddi katkı sağlayacağını belirtti. Sudan halkının ve burada yaşayan Türk vatandaşının şubeden beklentilerinin yüksek olduğunu ifade eden Erçetin,  Ziraat Katılım olarak Sudan ekonomisine değer katacak bankacılık ihtiyaçlarını karşılamayı, iki ülke dış ticaretlerinin ve ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesinde köprü olmayı hedeflediklerini belirtti.
Ziraat Katılım olarak öncelikli ve birinci hedef pazarının Afrika olduğunu söyleyen Erçetin, Somali'de de şube açmak için etüt çalışmaların sürdüğünü belirtti. (AA)