"Türkiye'nin verisi Türkiye'de kalsın" prensibiyle hareket eden Turkcell, Ankara veri merkezinde kamu kurum ve kuruluşlarına özel veri merkezi ve bulut alanı oluşturdu.
Turkcell açıklamasına göre, özel veri merkezi ve bulut alanı ile kamuya ait veriler internete kapalı ve fiziksel güvenliği sağlanmış kamu bulut platformunda tutulacak ve platformda kullanılacak cihazlara erişim kontrollü olarak sağlanacak.
"Kamu Bulut" hizmeti, 2019 yılında yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Bilgi ve İletişim Güvenliği tebliğine ve bu tebliğe istinaden yayınlanan Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi'ne uygun olarak tasarlandı.

EN YÜKSEK GÜVENLİK STANDARTLARIYLA KORUNUYOR

Turkcell olarak Türkiye'nin verisini yerli ve milli tesislerinde en yüksek güvenlik standartlarını sağlayarak koruduklarını söyleyen Turkcell Kurumsal Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata, Türkiye’nin en büyük veri merkezini Ankara'da hayata geçirdiklerini belirtti. Özata, bulut bilişim hizmetlerine yaptıkları yatırımların, aldıkları ISO27017 sertifikası ile uluslararası alanda tescillenmesi, kurumları için sundukları güvenli bulut ortamının önemli bir göstergesi olduğunu ifade etti. Şirketlerin ve kamu kurumların ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek tek elden çözüm üretmek en büyük amaçları olduğunu söyleyen Özata, kamu kurumlarının ihtiyacından yola çıkarak Ankara veri merkezimizde kamuya özel bulut alanı oluşturduklarını belirtti. 
 
.