NEW YORK (AA) - Türk-Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası (TACCI) Başkanı olan Ali Koçak, “Türkiye ile ABD arasında konulan, ticaretin yıllık 100 milyar dolara çıkarılması hedefi konusunda yönlendirici olmalıyız.” şeklinde konuştu.

TACCI'nin yeni yönetim kadrosu, New Jersey Chart House’daki resepsiyonda iş dünyası ile buluştu.

Türk ve Amerikan toplumundan iş insanlarının yer aldığı gecede basın mensuplarına konuşan Başkan Koçak, yeni dinamik bir kadro oluşturduklarına dikkat çekerek, üyeler arasında tanışma ortamı oluşturmak için böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirtti.

Koçak, şöyle sürdürdü:

“TACCI olarak Türkiye ile ABD arasındaki ticari ilişkileri ve hacmini artırabilmek için iş insanlarını bir araya getirip tanıştırmak, ticari ilişkiler kurmalarını sağlamak istiyoruz. Malumunuz, iki ülke arasında ticari hedefler konuldu. Biz TACCI olarak Türkiye ile ABD arasında konulan, ticaretin yıllık 100 milyar dolara çıkarılması hedefi konusunda yönlendirici olmalıyız.”

Avukat ve bankacılar dahil her kesimden yaklaşık 100 kişilik üyeleri olduğunu dile getiren Koçak, “Bu potansiyelimiz ile ticaret odası olarak iki ülke arasındaki yatırım ve girişimlerde önemli bir rol oynayacağımızı düşünüyoruz.” dedi.

Koçak, 2002 senesinde ABD'de kurulan TACCI'nin, Türkiye ile ABD arasındaki ticari ilişkilerin artırılmasını destekleme ve Türkiye'den gelen iş adamlarıyla firmalara yol gösterme amacı taşıdığını aktardı.

Gecede, TACCI'nin yeni yönetim kadrosunun katılımcılara tanıtımı gerçekleştirilirken, yeni kaydolan üyelere de sertifikaları takdim edildi.