HIS Türkiye ile Sun Group arasında gerçekleştirilen ve Kapadokya Ekspresi ile başlayacak ve 40 milyon euroya mal olacak 'Yataklı Lüks Tren Turu' projesinin imzaları atıldı.
HIS ile Japonya-Türkiye arasındaki iş birliği için uzun süredir çalıştıklarını ifade eden Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, çalıştıkları konulardan birinin de Türkiye'deki turistlerin trenle taşınması konusu olduğunu söyledi. 

HEDEF YILLIK 200 BİN TURİST

Projenin kendileri için rüya proje olduğunu vurgulayan HIS Türkiye Genel Müdürü H. Emre Özkur ise, şirketlerinin Türkiye'de bu projeye başlamasıyla Japon turistlerin bundan sonra çok daha fazla Türkiye'ye gelmesini sağlayacağını aktardı. Dünyada trenle ulaşıma çok fazla talep olduğunu ve buraya ciddi yatırımlar gerçekleştiğine dikkat çeken Özkur, Tren yolculuğu ile birlikte çok daha geniş çerçevede, çok daha fazla şehrimizi bu ulaşımın içine dahil edeceklerini belirtti. Yolculuğun ilk etapta İstanbul-Kapadokya arasında başlayacağını, daha sonra ülkeyi kaplayan bir turizm demiryolu hattı olarak planladıklarını söyleyen Özkur, hedeflerinin yıllık 200 bin turiste ulaşmak olduğunu kaydetti. 
proje kapsamında kişi başı 5 bin euro turizm geliri ile Türkiye ekonomisine yaklaşık 1 milyar euroluk katkı sağlama hedeflediklerini vurgulayan Özkur, Kapadokya İstanbul arası yataklı tren projesinin ülke turizmine önemli katkılar sunacağını söyledi.

İLK ETAPTA 200-250 KİŞİLİK İSTİHDAM SAĞLANACAK

Japon HIS Global şirketi ile birlikte Kapadokya Kapadokya Ekspresi adı ile 40 milyon euro tutarındaki yatırımla turizm amaçlı yataklı tren işletmeciliği için çalışmalarını başlattıklarını söyleyen Sun Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkerim Murat Atik de, ilk etaptaki yatırımla 200-250 kişilik istihdam sağlanacağına dikkat çekti. . Sistem devreye girdikçe yatırım miktarının ve istihdam sayısının artacağını belirten Atik, projenin yıllık 1 milyar euroluk bir ekonomi oluşturacağı aktardı.