İSTANBUL (AA) - Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın (TSKB) 2019 senesi net karı 702 milyon TL olarak gerçekleşti.

TSKB, 2019 sene sonu finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre, ülke ekonomisine desteğini devam ettirirken, sağlıklı bilanço yapısını korumaya, etkin risk ve likidite yönetimi ile öz kaynak büyümesine odaklanan TSKB’nin toplam varlıkları, 2019 sene sonu itibarıyla bir öncekiseneye oranla yüzde 10 düzeyide bir artışla 42 milyar TL’ye ulaştı.

Banka 36 milyar TL’lik nakdi ve gayrinakdi kredi stoku ile Türkiye ekonomisinin önemli yatırımlarına finansman desteğine devam etti. Bankanın 2019 senesi brüt karı 1,3 milyar TL, ayrılan karşılıklar ve vergi sonrası net karı ise 702 milyon TL şeklinde gerçekleşti.

Diğer taraftan, sene sonu itibarıyla öz kaynakları yüzde 20 oranında bir artışla 5,7 milyar TL, sermaye yeterlilik oranı ise düzenleyici otoritenin öngördüğü seviyenin oldukça üzerinde yüzde 17,8 şeklinde gerçekleşti.

TSKB Genel Müdürü Suat İnce, açıklamada yer alan değerlendirmesinde, TSKB’nin kurumsal kredilendirme, yatırım bankacılığı ve danışmanlık hizmetleriyle Türkiye’nin kalkınmasına ve büyümesine çok yönlü katkı sağlamaya ve ülke ekonomisine sunduğu değeri geliştirmeyi sürdürdüğünü vurguladı.

İnce, "2019 yılında kredilendirme çalışmalarımızı, taahhütlerimiz kapsamında ve bankamıza özgü güçlü risk değerlendirmesi yaklaşımımızla sürdürdük. Yıl boyunca yeni kredi kullandırımlarımızda ağırlıklı olarak yenilebilir enerji, enerji ve kaynak verimliliği projeleri, sosyal temaların öne çıktığı kadın istihdamı, kalkınmada öncelikli ve göç alan yörelerdeki istihdamı destekleyen projeler yer aldı."şeklinde konuştu.