EDİRNE (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Genel Sekreteri olan  Mahmut Şahin, "Yeni İşim Girişim" programıyla girişimci öğrencilere eğitim ve her türlü desteği verdiklerini belirtti.

TRAKYAKA tarafından girişimci öğrencileri destekleyen "Yeni İşim Girişim" programı kapsamında Trakya Üniversitesinde (TÜ) bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

TÜ Mühendislik Fakültesi Mimar Sinan Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Şahin, programın beşincisini gerçekleştirsiklerini ve geçmiş senelerde yapılan çalışmalarla birçok genç girişimcinin kendi işini kurduğunu belirtti.

Gençlerin içindeki girişimci ruhu ortaya çıkarmayı amaçladıklarını söyleyen Şahin, "Trakya'daki öğrencilerimizin ve girişimcilerimizin farkındalığını artırmak ve onları desteklemek istiyoruz. Her anlamda onların yanındayız." şeklinde konuştu.

Fikri olan girişimcilere devletin destek verdiğini belirten Şahin, şöyle devam etti.

"Dünya artık klasik girişimcilikten uzaklaşmış durumda. Artık ne iş yapıyorsanız yapın, mesleğiniz hangi branşta olursa olsun, çağın gereklerine uymalısınız. Yaptığınız işi yeni anlayışa uygun, farklı bir gözle yapmak zorundasınız. Bizim isteğimiz dünyaya hakim olan yeni nesil anlayışta, girişimci öğrencileri kamunun imkanlarıyla desteklemek. Oluşturduğumuz bu programda fikirlerinizi destekleyerek maddi ve manevi her türlü desteği vermek istiyoruz."

TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da girişimcilik çağında hızlı ve bilgili şekilde hareket edilmesi gerektiğinin altını çizerek, fikri olan girişimcilere devletin tüm desteği sağladığın ıbelirtti.