Sofidel Kağıt’ın Denizli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 22 bin metrekaresi kapalı 70 bin metrekare arsasını ve fabrika binasını 28 milyon TL bedelle satın alan Tosunoğlu Tekstil, pandemi sürecinde satın aldığı tesiste tadilat çalışması yaparak makine parkurunu büyüttü ve tezgah sayısını 36’ya çıkardı. Ram makinesi sayısını da arttıran Tosunoğlu Tekstil, tadilat ve makine parkurunu büyütmek için 40 milyon Tl yatırım yaptı.
Yeni tesisle birlikte üretim kapasitesini yüzde 20 artırdıklarını belirten Tosunoğlu Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tosunoğlu, tüm üretim hatlarını aynı çatı altında toplamak üzere bu yatırımı yaptıklarını söyledi. Makine parkurlarını yeni makinelerle büyüttüklerini ifade eden Tosunoğlu, yılda 3 milyon metre döşemelik kumaş ürettiklerini belirtti. 

YENİLİKÇİ ÜRÜNLER ÜRETECEKLER

Üretimlerinin yüzde 80’ini 66 ülkeye ihraç ettiklerini vurgulayan Tosunoğlu, iç ve dış mekan için döşemelik kumaş ürettiklerini aktardı. İnsanların sert mobilyalar yerine kumaşlı mobilyaları tercih etmesi sonucu dış mekan kumaşlarına ilginin yoğunlaştığına dikkat çeken Tosunoğlu, döşemelik kumaş ve özellikle son 5 yıldır üretimini yaptıkları dış mekan kumaşlarında yenilikçi ürünler üretmeyi planladıklarını söyledi.