İSTANBUL (AA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı olan İsmail Gülle, "Bugün itibarıyla haziran ayının 23'üncü gününe kadar olan ihracatımız, 9,1 milyar dolara ulaşarak yüzde 34,3 gibi ciddi bir artış yakaladı. Haziran ayı sonunda ülkemize yakışır bir ihracat rakamı açıklayacağız." şeklinde konuştu..

Başkan Gülle, TİM ve Türkiye İş Bankası arasında ihracatçılara destek olmak maksadıyla gerçekleştirilen iş birliğine ilişkin gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, koronavirüs sürecinde ihracatçıya verilen destekler hakkında bilgi aktardı.

İş Bankası'nın da TİM ve ihracatçılar gibi tarihi bir misyon üstlendiğini dile getiren Gülle, son aylarda yaşanan pandemi sebeibyle hükümet tarafından açıklanan destek paketlerinin ihracatçılar için çok önemli olduğunu ve ihtiyaçları karşıladığını belirtit.

Geçen hafta açıklanan Eximbank'ın Dünya Bankası'ndan aldığı 250 milyon avroluk kısmi kredi garantisinin de
özellikle ihracatçı KOBİ'lerin ihracatta yeni rekorlara giden yolda gerekli dinamizme kavuşmalarını sağlayacağına dikkat çeken Gülle, şöyle davam etti:

"İhracatçılara yönelik kredi hacminin artırılması ve ihracatçıların finansmana erişiminin kolaylaşmasıyla firmalar, salgın sürecini en az hasarla atlatacaktır. Bilhassa son 2 yılda bankacılık sektörünün ihracatçılara yönelik kredilerinde hem hacimsel hem de oransal artışlar görüyoruz. Sektörün ihracata ilgi ve alakası bizleri memnun ediyor.

2018 yılı nisan ayında bankaların ihracat kredileri 116 milyar TL seviyesindeyken, geride bıraktığımız nisan ayında bu kredilerin değeri yüzde 69'luk artışla 196 milyar TL seviyesine ulaştı. Bu artışta, bankaların kullandırdığı toplam kredi hacmindeki artış etkili olduğu kadar, ihracat kredilerinin toplam kredi hacmine oranının yüzde 5,2'den yüzde 6,3'e çıkması da etkili oldu."