İSTANBUL (AA) - TAV Havalimanları, 2019 senesinin ilk 6 ayında toplam 61,3 milyon avro net kara ulaştı.

TAV Havalimanları tarafından yapılan basın açıklamasına göre, TAV Havalimanları, senenin ilk 6 ayında 345 milyon avro ciro ile 61,3 milyon avro net kar elde etti. Firmanın küresel ayak izi 28 ülkede toplam 90 havalimanına ulaştı.

Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurulan TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, 6 Nisan 2019 itibariyle ticari uçuşların sonlanmasının ardından, Atatürk Havalimanı’ndaki sorumluluklarını harfiyen yerine getirerek Devlet Hava Meydanları İşletmesine (DHMİ) devrettiklerini ve Atatürk Havalimanı’nın işletme süresinin bitiminden önce kapanmasından dolayı uğranılan kar kaybının tazmini için DHMİ ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Yılın ilk 6 ayında Türkiye’de işlettikleri havalimanlarında iç hat trafikte bir zayıflama yaşanırken, Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısının ise yüzde 11 oranında artış gösterdiğine dikkat çeken Şener, bu dönemde hizmet verdikleri dış hat yolcusunun ise yüzde 27 arttığını belirtti.

Şener hem Türkiye’de hem de yurt dışında turizmin güçlü seyretmesinin finansal açıdan portföydeki havalimanlarına son derece iyi bir şekilde yansıdığını vurguladı.