Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye ile İngiltere arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması (STA)'nın önemine dikkat çekerek, "STA'nın ikili ticaretimizin önündeki başlıca belirsizlikleri ve engelleri ortadan kaldıran ve gelecekteki ilişkilerimiz için sağlam temel oluşturan çok önemli bir dönüm noktası olduğuna inanıyorum." diye konuştu.

"İMZALANMASAYDI İHRACATIN YÜZDE 75'İNDEN VERGİ ALINACAKTI"

Antalya Diplomasi Forumu (ADF)'nun bir süre önce başlattığı ve sosyal medyada giderek beğeni kazanan ADF120Sec (120 Saniye) uygulamasına katılan Bakan Pekcan, STA anlaşmasına ilişkin mesajını paylaştı.

İki ülke arasındaki ticari ilişkilere değinen Bakan Pekcan, İngiltere'nin, Türkiye'nin en büyük ikinci ihracat pazarı olduğunun, aynı zamanda çok önemli ticaret ve yatırım ortağı olduğunu vurguladı.

İki ülke arasında STA'nın uzun çalışmalar ve görüşmeler sonucu imzalanmasından duydukları memnuniyeti ifade eden Bakan Pekcan, söz konusu anlaşmanın imzalanamaması halinde ihracatın yüzde 75'inin gümrük vergisine tabi tutulacağını anımsattı.

"SAĞLAM TEMEL OLUŞTURAN ÖNEMLİ BİR ANLAŞMA"

Bu anlaşmayl birlikte ihracatçıların Birleşik Krallık pazarında yüksek vergilerle karşılaşmayacağını dile getiren Bakan Pekcan, "STA'nın ikili ticaretimizin önündeki başlıca belirsizlikleri ve engelleri ortadan kaldıran ve gelecekteki ilişkilerimiz için sağlam temel oluşturan çok önemli bir dönüm noktası olduğuna inanıyorum." dedi. (AA)