Çimento, enerji, demir-çelik ve lojistik başta olmak üzere birçok sektör için anahtar teslim sistem kuruyor. İşletmeye aldığı tesislerin yanı sıra proje geliştirme, mühendislik ve danışmanlık alanlarında da hizmet sunuyor. 2022 hedefleriyle ilgili açıklama gerçekleştiren Sintek Group’un Kurucu Ortağı Onur Atakay, “Koronavirüs salgınıyla birlikte her sektörde olduğu gibi ağır sanayi, çimento sektörü de olumsuz yönde etkilendi. Yıl sonu raporlarına bakıldığında sektörde yüzde 23 oranında büyüme kaydedildi. 2021 yılının 9 aylık döneminde özellikle çimento üretiminde 2020 yılına göre yüzde 11.7’lik bir artış yaşandı. 2022 yılı için hazırlanan raporlarda ise yüzde 4.0 ile 4.4 bandında bir büyüme olacağı öngörülüyor” dedi. 

ABD YATIRIMLARI ÇOĞALACAK

Atakay, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü “Salgın sürecinde çimento faaliyetleri sekmeye uğradı. Lakin çimento hızla ayağa kalkan sektörlerden biri oldu. 2021 yılı itibariyle aşılamanın sağlanması ve akabinde ülkelerin sınırlarını açması, yatırım görüşmelerinin sonuçlandırılmasını hızlandırdı. Yeni pazar fırsatlarının doğmasını da sağladı. Rusya, Ortadoğu ve Afrika’da yoğunlaşan yatırım çalışmaları ile birlikte 2022 yılında özellikle ABD yatırımlarının çoğalacağını görüyoruz.” dedi.

ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM

TÜRK MÜHENDİSLİĞİ ULUSLARARASI ALANDA ETKİN ROL OYNAYACAK

Sintek Grup’un gelecek dönem hedefleriyle ilgili de bilgi sunan Atakay: “2022 senesinde de, edindiğimiz tecrübeler ve kazandığımız başarılar ile yurtiçi ve yurtdışı projelerimize yenilerini eklemeye devam edeceğiz. Avrupa merkezli operasyonlarımıza ağırlık vereceğiz. Bu operasyonlarımızla Türk mühendisliği uluslararası alanda etkin rol oynayacak. Hem 2022’de hem de ilerleyen yıllarda ana hedefimiz gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında katma değeri yüksek projelerin altına imza atmak olacak.” dedi.