Pharmactive İlaç, “Duman Yok, İzin Var” projesini hayata geçirerek, 2021 yılı itibarıyla sigara kullanmayan çalışanlarının yıllık izinlerine 2 gün idari izin ekleyeceğini açıkladı.

İSTEDİKLERİ ZAMAN KULLANABİLECEKLER

Şirket tarafından yapılan açıklamada, yüksek kalite standartlarında ilaç üreterek gerek Türkiye gerekse dünyadaki hastalara umut olmak için 2010 yılında kurulan Pharmactive İlaç, örnek bir projeye imza atıyor.

Şirket, proje çerçevesinde, bünyesinde çalışan yaklaşık 900 personelinden sigara içmeyen ve sigarayı bırakacaklara yıllık 2 gün ek izin verecek.

Proje; fabrika, merkez ve saha olmak üzere tüm lokasyonlardaki çalışan gruplar için uygulamaya alındı. Çalışanlar, yöneticileri ile koordineli olarak istedikleri zaman 2 günlük ek idari izinlerini kullanabilecekler. 

"EN ÖNEMLİSİ, ÇALIŞANLARIMIZIN SAĞLIĞI" 

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Pharmactive İnsan Kaynakları Müdürü Filiz Kaner, Abdulrezzak Sancak’ın öncülüğünde "Ne Mutlu Bir Derde Derman Olana" anlayışıyla kurulan firmalarının sektörün genç, dinamik ve geleceği şekillendirecek firmalar arasında yer aldığını söyledi.

Kaner, yıllık ek 2 gün idari izin verilmesi kararının şirketin yönetim kurulunda alındığını dile getirerek, "Duman Yok İzin Var" projesini 2021 yılı itibarıyla devreye aldıklarını ifade etti.

Uygulamadan herhangi bir ayrım gözetmeden Türkiye genelindeki yaklaşık 900 çalışanlarının tamamının faydalanabileceğini kaydeden Kaner, sözlerini şöyle noktaladı:

"Projemiz, ‘sigara başta olmak üzere, elektronik sigara, tütün ve tütün mamullerinin ve benzerlerinin kullanılmaması’ olarak sınırlandırılacak. Sigara içmeyenler, 2021 yılı itibarıyla yıllık izinlerini hak ettikleri tarihte, 2 gün ek idari izinlerini de kullanma hakkı kazanacaklar. İnsan sağlığı için çalışan bir şirket olarak, çalışanlarımızın sağlığı her şeyden önemli. Uygulama esaslarını çalışanlarımızla paylaştık. Çalışanlarla karşılıklı güven ortamında projeyi sürdürmeyi hedefliyoruz. 2021 yılının tüm dünya için sağlıklı bir yıl olmasını temenni ediyorum." (AA)