“Ürünlerimizin kalitesini korumak ve farklı ürünlerle tüketiciye alternatifler sunabilmek şirketimizin öncelikli misyonları arasında yer alıyor.” diyen Gürdağ, AGT Ar-Ge Merkezi olarak mobilya sektöründe katma değeri daha da yüksek ürünler ortaya çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi.

‘İSTİHDAMIMIZI ARTIRMAYI PLANLIYORUZ’

Gürdağ AGT Ar-Ge Merkezi ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “Kimya ve malzeme bilimleri dalında araştırmalar yaparak mevcut ürünlerin fiyat ve performanslarını iyileştirmeyi amaçlayan merkezimizde, yenilikçi üretim metotları ve yeni yazılımlar geliştiriyor üretim süreçlerindeki verimi arttırırken; üniversite ve diğer markalarla yaptığımız iş birlikleriyle farklı, uzun soluklu sürdürülebilir yeni malzeme projeleri üzerine odaklanıyoruz. Aynı zamanda bölgedeki ilk Ar-Ge merkezi olma özelliğini taşıyan merkezimizde, 17 araştırmacı ve beş teknisyenle toplam 22 profesyonel istihdam ediyoruz. Oluşturacağımız yeni projelerle istihdamımızı önümüzdeki günlerde arttırmayı planlıyoruz.”

AR-GE FAALİYETLERİ İLE BİLİNİRLİĞİNİ ARTIRACAK

Gürdağ, “Ar-Ge Merkezi faaliyetleriyle bilinirliğimizi arttırarak yerimizi yükselteceğiz. Ar-Ge merkezleri sektördeki teknoloji gelişmişliğini gösterebilmek ve marka sürdürülebilirliğini sağlamak açısından önemli yatırımlardır. Kurumsal bir marka yaratmanın gücüne inanarak sürecin resmileşmesi için hayli çaba harcayarak devlet ve bakanlık kaynaklı teşviklere de ihtiyaç duyduk, ki bu teşvikler bizim için itici bir güç oldu. Kuruluş aşamamızda araştırma kuruluşları ve enstitülerin de desteklerini almayı başardık.” diye konuştu.

DİJİTAL PLATFORM PROJESİ REKABETTE AVANTAJ SAĞLAYACAK

Endüstri 4.0 ve Ar-Ge kapsamında yaptıkları yatırımlara da değinen Gürdağ, hayata geçirdikleri sektörün ilk Dijital Platform projesinin sürdürülebilir rekabette kendilerine avantaj sağlayacağını söyledi.

Gürdağ sözlerini şöyle tamamladı: “Her ne kadar yeni bir Ar-Ge merkezi olsak da seri üretim sürecinin başlangıcından bu yana faaliyetlerimizi sürdürüyorduk. Markalaşma faaliyetlerimiz açısından global pazarda bizim için Ar-Ge itici bir güç. Kadromuzu genişleterek, uzun vadede inovatif ve sürdürülebilir projelere imza atacağız. Öncü ve trendleri belirleyen marka olma misyonumuzu; yatırımda, Ar-Ge’de, dijitalleşmede, ürün inovasyonunda sektöre getirdiğimiz yeniliklerle sürdürüyoruz.”