Pandemiyle birlikte yaygınlaşan ve çoğu şirkette kalıcı hale gelen uzaktan çalışma modeli, işi gereği büyük şehirlerde yaşamak zorunda kalan çalışanları daha az nüfuslu şehirlere yöneltiyor.
Uzaktan çalışanların memleketlerine dönmeye başlamasının nakliye sektöründe ciddi bir hareketlilik yarattığını söyleyen Göztepe Nakliyat ve Depolama CEO’su Ulaş Gümüşoğlu, pandemi sürecinin beraberinde getirdiği ekonomik sorunların pek çok insan için büyük şehirlerde yaşamayı zorlaştırdığını belirtti. Evlerin ofise dönüşmesi ve akıllı teknolojilerin mekandan bağımsız çalışma olanağı sunmasının kariyeri için ya da geçim derdiyle büyük şehirlerde yaşayanların kararlarını etkilemeye başladığını ifade eden Gümüşoğlu, başta beyaz yakalılar olmak üzere, mümkün olan pek çok meslek grubunda büyük şehirlerin kalabalığından ve yoğun temposundan uzaklaşarak iş-yaşam dengesini kurmak isteyenlerin yönünü memleketine ya da sakin şehirlere çevirdiğini söyledi. 

30 BİNDEN FAZLA MÜŞTERİ EDİNDİLER

Göztepe Nakliyat olarak 2020 sonu itibarıyla 30 binden fazla müşteri edindiklerini ve şehirlerarası nakliyat taleplerinde ise bir önceki yıla kıyasla yüzde 64 artış gözlemlediklerine dikkat çeken Gümüşoğlu, ev veya ofis taşıma hizmetlerinin daha fazla güven gerektirdiğini söyledi. Kazançtan önce güven sağlamaya önem verdiklerini aktaran Gümüşoğlu, sundukları taşıma sigortasıyla birlikte yalnızca aracın yoldaki olası kazasından kaynaklanan hasarları değil, personel hatasından kaynaklanan hasarların da sorumluğunu üstlendiklerini belirtti.