Cey Group, Samsunport Limanı’nda 100 milyon TL değerindeki ikinci büyük yatırım fazını başlatıyor. Bu yıl yaptıkları 100 milyon TL’lik yatırımla Samsunport’ta gerçekleştirdikleri toplam yatırımın 500 milyon TL’yi bulduğunu ifade eden Cey Group Başkanı Ali Avcı, Samsunport’un bölgenin önemli bir lojistik üssü olduğunu söyledi. 
İşletmelerin en büyük maliyetlerinden birinin lojistik olduğunu belirten Avcı, yaptıkları teknoloji ve iş makinesi yatırımları ile maliyetleri mümkün olduğu kadar aşağı çektikleri işletmelere önemli bir avantaj sağlamış olduğunu kaydetti.  
100 milyon TL yatırımın büyük kısmını modern ve son teknoloji ekipmanlar için kullanacak Samsunport Limanı’nda, 2 adet Liebhher mobil liman vinci, 2 adet Sennebogen 880 EQ liman vinci, 4 adet Hyster Reach Stacker 45-46 Ton, 4 adet Komatsu Loader 19- 23,5 ton, 4 adet Doosan dizel forklift 3-5 Ton, 2 adet Luigong Mini Loader yatırımı yapılacak.

KAZANÇLARINI YİNE LOJİSTİĞE YATIRIYORLAR

Her firma gibi Cey Group’un da iş prensipleri olduğuna vurgu yapan Ali Avcı, lojistik hizmetinden kazandıklarını lojistik sektörüne yatırdıklarını belirtti. Grubuna ait şirketlerin tamamının lojistik alanında faaliyet gösterdiğine dikkat çeken Avcı, TMO’dan sonra Türkiye’nin en büyük hububat silosuna sahip olduklarını vurguladı. Likit yağ depolama hizmetinde ise ilk sırada olduklarını aktaran Avcı, Türkiye’nin hemen her limanında hububat siloları, yağ tankları ve antrepoları olduğunu söyledi.