Sakarya'da üretimi, istihdamı, ihracatı artırmak dolayısıyla ülke ekonomisinin büyümesine daha fazla katkı sağlamak için şehrin yüz ölçümünün yüzde 3'ünün Organize Sanayi Bölgesi (OSB) olarak değerlendirilmesi hedefleniyor.  

YENİ OSB’LER KURULACAK 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, “Sakarya’da 9 adet organize sanayi bölgesi bulunuyor. Bu OSB’lere ek olarak yakın zaman Karasu, Ferizli, Karasu, Geyve ve Adapazarı ilçelerinde farklı alanlarda faaliyet yürütmek amacıyla yeni OSB’ler kurulacak. Karasu Limanı, Anadolu Otoyolu ve yapımı tamamlanıp faaliyete başlayan Kuzey Marmara Otoyolu ile ulaşım kolaylığı sağlayan kent, özellikle İstanbul'daki yatırımcılardan yoğun ilgi görüyor. Karasu Limanı'nın Köstence ve Varna üzerinden tüm Avrupa ile bağlantıları bulunan bir liman. Bu durumu avantaja çevirmek için çalışmalar yapıyoruz.” dedi. 

“5 OSB DAHA PLANLIYORUZ” 

Altuğ, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Şehrin kuzey bölgesindeki Kocaali, Karasu, Ferizli, Adapazarı ve Geyve ilçelerinde yeni OSB'ler planlıyoruz. Sanayicilerin ve yatırımcıların şehre yönelik çok ciddi talepleri oluyor. Yapımı planlanan OSB'leri istihdam ve ihtisas OSB'leri olarak planlıyoruz. İhtisas OSB'lerde özellikle İstanbul'da çok sıkışmış ve büyüyemez pozisyonda olan yatırımcıları Sakarya'ya çekiyoruz. Organize sanayi bölgelerinin, küçük büyük sanayilerin ve endüstri bölgelerinin toplamı şehrin yüz ölçümünün yüzde 3'ü kadar olsun istiyoruz. Mevcut 9 OSB var, 5 OSB daha planlıyoruz. Mevcut ve planlanan OSB'lerle dediğim formülün yüzde 1'ine zor ulaşıyoruz. Sakarya'da üretim adına yapabileceğimiz daha çok iş var." dedi.