Fransız otomobil ekipmanı üretimi konusunda faaliyet gösteren Plastic Omnium, Çin’de 33’üncü tesisini kurmaya hazırlanıyor. Karoseri ve depo üretiminde uzmanlaşan firma, yeni tesisini 2022 yılında hizmete açmaya hazırlanıyor. Yıllık hedefi ise ilk aşamada bir milyon tampon üretim kapasitesine ulaşmak. En önemli müşterileri arasında da ABD merkezli elektrikli otomobil üreticileri bulunuyor.    

“ÇİN İNOVASYON ZENGİNLİĞİYLE BİLİNEN BİR PAZAR”

Plastic Omnium'un Genel Müdürü Lauren Favre, BFM Business'e verdiği mülakatta "Çin piyasası uzun bir süre hacmiyle dikkat çeken bir piyasaydı. Herkes Çin'e yöneldi çünkü bu ülkede sürekli büyümekte olan bir pazar bulunuyordu. Şu anda ise Çin piyasası yine büyümekte olan ama artık inovasyon zenginliğiyle bilinen bir pazar. Çin, şimdi otomobil sektöründe bir tür inovasyon laboratuvarı. Çin'de pek çok internet bağlantılı araç var. Pek çok araç da aydınlatmayı otomobil imajıyla farklı biçimlerde bütünleştirerek kullanıyor. Bu durum Çin’de büyümemizi sağlaması açısından önemli bir faktör olarak öne çıkıyor” dedi. 

FİRMA İKİ TESİS KURMAYI DAHA PLANLIYOR            

Firma Çinli üreticilerin araç modellerini çeşitlendirme eğiliminden yararlanıyor. Çinli araç üreticileri de Fransız ekipman üreticilerine daha çok rağbet gösteriyor. Üstelik Çin piyasası, bilindiği üzere, yeni enerjili araçlar konusunda girişimci yaklaşıyor. Sektörün uzmanlarına göre, Çin kısa süre içerisinde hidrojenli araç, kamyon ve otobüs konusunda bir numaralı küresel piyasa durumuna gelecek. Plastic Omnium'un da talebi, buna uygun üretim gerçekleştirerek, bu teknolojinin liderlerinden birisi olmak. Sayısı yakında 33 olacak olan 32 tesisiyle bu firma bugün Çin'de karoseri parçalarında lider konumda. Şirketin Çin faaliyetleri toplam cirosunun içerisinde yüzde 11’lik bir büyüklüğe sahip. Bu nedenle, 33'üncüden sonra aynı firma Çin'de iki tesis daha kurmayı şimdiden planlıyor.