İSTANBUL (AA) - Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) Yönetim Kurulu Başkanı olan Yenal Gökyıldırım, faiz oranlarının gerilemesinin ekonomiye olumlu katkı sunmasını umduklarını belirterek, "Faiz oranlarındaki gerilemeye paralel olarak kart komisyonlarına da bir düzenleme gelmesi, tüketicimize daha uygun fiyatlar sunmamız açısından kolaylık sağlayacaktır." şeklinde konuştu.

Perakende ve bilişim sektörünün profesyonelleri, sektörün güncel konularını ve yakın gelecekteki stratejilerini değerlendirmek maksadıyla KMD tarafından İstanbul'da gerçekleştirilen Perakende Teknolojileri Konferansı'nda bir araya geldi.

Bu yıl altıncı kez  gereçkleştirlen konferansta maliyetlerin kontrolünde ve verimlilik artışında önemli katkı sunan teknolojik çözümler, perakende alanındaki örnekleriyle masaya yatırıldı.

Konferans kapsamında sektörün profesyonelleri, "Araştırma 4.0", “Perakendede Veriye Dayalı Dönüşüm ve Doğru Bildiğimiz Yanlışlar”, “Dijital Perakende İçin En Kritik 5 Makro Trend”, “Müşteriye Özel Kişiselleştirilmiş Kampanyalar ve Sadakat Yönetimi”, “KVKK Kapsamında Veri Güvenliği Ve Hukuki Belirsizlikler”, “Perakende Lojistiğinde Satış Arttıran Özel Hizmetler” gibi birçok farklı başlıkta sunumlar yapıldı.

E-spor'un perakende sektörü için bir fırsat olup olmadığının da ele alındığı konferansta, teknolojiyle ilgilenen çok sayıda girişimci perakende sektörünün öncü isimleriyle tanışma fırsatı elde etti.