Özyeğin Üniversitesi Elektronik Mühendislik Başkanı Prof. Uysal, üstün çalışmalarıyla The Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), en üst düzey üyelik anlamına gelen "Fellow" unvanı verdi.

Uysal’a, merkezi New York’ta bulunan, 160 ülkede 425 bini aşkın üyesi ile elektrik ve elektronik mühendisliği branşında, kâr amacı gütmeden çalışan, uluslararası organizasyon IEEE tarafından "Fellow" derecesi verildi.
Söz konusu derece, IEEE'nin kapsama alanında, uluslar üstü coğrafyada, çığır açan ve etkisi en üst derecede olan, özel çalışmalara ve yalnızca bu dereceyi almış üyelerin önerisi, referansları ve IEEE Yönetim Kurulu'nun onayı ile verilebiliyor.


KABLOSUZ HABERLEŞME ÖDÜLLENDİRİLDİ


Prof. Dr. Uysal, haberleşme kuramı ve kablosuz haberleşme alanlarında çalışma ve araştırmalara imza atıyor. Bu alanlarda yaptığı 300'den fazla uluslararası dergi ve konferans yayını ve bu yayınlara aldığı 9 bin 500’den fazla atıf bulunuyor.
Halen IEEE Türkiye Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Uysal, aralarında Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü, Kanada Doğa Bilimleri ve Mühendislik Araştırma Kurumu (Natural Sciences and Engineering Research Council - NSERC) Teşvik Ödülü, Waterloo Üniversitesi Araştırma Mükemmeliyet Ödülü, Özyeğin Üniversitesi En İyi Araştırmacı Ödülü ve National Instruments Mühendislik Etki Ödülü’nün de bulunduğu çeşitli ödüllere sahip.