Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) arasında, OSB’lerin üretimini artırıp, daha rekabetçi olmaları ve ihracatlarını artırma hedefli bir işbirliği antlaşması imzalandı.

Protokol, üretimden yurtdışı satışına kadar ki süreçte, ara malın yerlileştirilmesinden, dijital dönüşüme, daha rekabetçi olmaktan, daha fazla ihracata kadar ki, unsurları daha yukarı taşımayı amaçlıyor. Bunun içinde, gerek Türkiye’de, gerekse ihracata konu ülkelerde ortak organizasyonlardan, istihbarata kadar işbirliklerini içeriyor.


OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, Organize sanayi Bölgeleri’nin, ihracatın ana damarı olduğu tespitini yaparak, “OSB'ler Türkiye’nin 81 kentinde, bir yandan üretime katkı yaparken, iş alanları açmakta, yurtdışına satarken, ekonomiye destek olmaktadır. TİM ile yapılan protokol, OSB’lere katkı vererek, ihracata ve ekonomiye katkı verecektir” dedi.

YÜKSEK KATMA DEĞERLİ İHRACAT DEVLET POLİTİKASI


TİM Yönetim Kurulu Başkanı Gülle, planlı reel sektör, üretim üssü Organize Sanayi Bölgeleri, Türkiye ekonomisinin can damarı, olduğunu söyledi.
İsmail Gülle protokolün içeriğiyle ilgili detayları paylaşırken, ihracat ve yatırımı güçlendirmede işbirlikleri ve organizasyonları kapsadığını açıkladı. Gülle, yüksek katma değerli ihracatı, bir devlet politikası olarak ele aldıklarını anlatarak, ara malının yerlileştirilerek, cari açığın azaltılmasına da katkı verecek biçimde, iş yapış biçimlerinin geliştirildiğini kaydetti.