Odeabank, ticarette büyümek isteyen Türk şirketlerine pandeminin başladığı günden bu yana 11,7 milyar TL kaynak aktardı. 2021 yılında ise Odeabank, dış ticaret hacmi için 3 milyar dolarlık bir tutar hedefliyor.

Ticari bankacılık stratejilerinin başında dış ticaretin finansmanına katkı sağlamanın geldiğin söyleyen Odeabank Genel Müdür Vekili ve Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Avcı, pandemiye rağmen bu yıl dış ticaretin atılım yaptıkları bir alan olduğunu belirtti.

Odeabank olarak Nisan 2020 tarihinden bugüne kadar, müşterilerine dış ticaret ve ihracatı odaklarına koyarak, yaklaşık olarak toplamda 6,2 milyar TL nakit, 5,5 milyar TL gayri nakdi olmak üzere, 11,7 milyar TL’lik kredi kullandırdıklarını vurgulayan Avcı, dış ticaret buluşmalarına bu yıl da devam edeceklerini söyledi.

HEDEF 3 MİLYON DOLAR TİCARET HACMİ

İhracatçılarına destek olmak amacıyla Merkez Bankasının Reeskont Kredileri programı çerçevesinde yaklaşık 900 milyon dolarlık reeskont kredisine aracı olduklarını söyleyen Avcı, dünya ve Türkiye için zor olan bu süreçte müşterilerin yanında olduklarını göstermek üzere destek paketleri açıkladıklarını ifade eden Avcı, dış Ticaret işlemlerinde toplam hacimlerini ihracatı odağa koyarak 2021 yılında 3 milyar dolar seviyesine taşımayı hedeflediklerini söyledi.