Merzifon Organize Sanayi Bölgesi bu hem ihracatını arttırdı hem de istihdam rakamını yükseltti. Pandemiye rağmen üretim ve ihracat çalışmalarına ara vermeyen OSB, yılın ilk 9 ayı içerisinde 850 milyon ihracat gerçekleştirdi. 300 hektarlık alan üzerinde faaliyet gösteren Merzifon OSB başta tekstil olmak üzere çelik, mutfak eşyası gibi ürünler dünyanın birçok ülkesine gönderiyor. 

BÖLGENİN ÖNEMLİ BİR MERKEZİNE DÖNÜŞMEYE BAŞLADI 

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Amasya Valisi Mustafa Masatlı, “Merzifon OSB Amasya ve bulunduğu bölgenin önemli bir sanayi merkezine dönüştü. Organize Sanayi Bölgesi özelinde yeni alanlar açmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üretimlerimizi ise Cumhurbaşkanımızın koyduğu 2023 hedefleri doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz yıla göre kıyaslama yaptığımızda elektrik tüketimimizin yüzde 25 oranında arttığını görüyoruz. Bundan şunu anlamamız gerekiyor. Merzifon OSB’nin üretimi de arttı. Merzifon OSB’nin alanı doldu. Bu sebeple yeni alanlar açmaya yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Pandemiden dolayı tüm sektörler olumsuz yönde etkilendi. Ancak bu süreçte Merzifon OSB’de faaliyet gösteren firmalar üretimlerini artırdı. Tüm bu çalışmalarımızda bize destek veren Cumhurbaşkanımıza ve Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza, üretime devam eden yatırımcı ve işçi kardeşlerime teşekkür ediyorum." dedi. 

MERZİFON’DA SANAYİ KÜLTÜRÜ OLUŞTU

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Merzifon OSB Müdürü Hasbi Altuntaş, Merzifon’da sanayi kültürü oluştuğuna dikkat çekti. Altuntaş, “Üreterek büyüyen bir organize sanayi bölgesiniz. Çalışan sayılarımız ve ihracat rakamlarımız hiç düşmedi. OSB'de fabrika inşaatları devam ediyor. 2021 yılında 21 yeni fabrika üretime başlayacak. Merzifon’da oluşan sanayi kültürüyle birlikte yeni yatırımcılar bölgemize geldi. Dolayısıyla yeni fabrikalar kurularak üretime başladı. Mevcut ve yeni kurulan fabrikalarla birlikte ihracatımızı ve istihdamımızı artırdık.” dedi.  (AA)