VAİLLANT TÜRKİYE İLETİŞİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI VAİLLANT TÜRKİYE İLETİŞİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Nestle Waters, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik çalışmaları kapsamında Bursa'nın çevre köylerindeki kadınlara verdiği eğitimle onların forklift ehliyeti almalarına ve meslek edinmelerine destek oluyor.

KADIN İSTİHDAMINI ARTIRMAYI HEDEFLİYOR

Kadınların eşit şartlarda iş hayatına katılımlarını sağlamak amacıyla çalışmalar yürüten firma, 2008 yılından bu yana cinsiyet eşitliğine öncelik vererek tüm seviyelerdeki kadın çalışanların sayısını artırmak hedefine uygun olarak insan kaynakları politikaları oluşturuyor.

Bu kapsamda mentorluk ve koçluk programlarıyla kadın çalışanlarına gelişim fırsatları sunan, rol model etkinlikleri ve bilinç dışı önyargı eğitimleriyle farkındalığın artırılması adına çalışmalar yapan şirket, her sene Bursa'nın civar köylerinde yaşayan ve üniversiteden yeni mezun olan genç kadınlara eğitimler veriyor.

ÖNCE EĞİTİM SONRA İŞ İMKANI SUNULUYOR

Kariyerlerinin başında kadınlara ilham vermeyi hedefleyen şirket, Nestle'nin iç eğitmen kadrosunun katılımıyla "Erikli Gençlik İnisiyatifi" adı altında eğitim programı gerçekleştiriyor.

Söz konusu eğitim programlarından biri olarak, firma bünyesinde kadınların erkek yoğun işlerde de çalışmasını desteklemek amacıyla forklift operatörlüğü eğitimi başladı. Firmanın fabrikasının konumlandığı Bursa'nın civar köylerinden kadınların katıldığı, pratik ve teorik forklift operatörlüğü eğitimi sunuldu.

Eğitimin ardından ehliyet almaya hak kazananlara ise iş olanağı sunulması hedefleniyor.

"KADIN İŞİ, ERKEK İŞİ DİYEN AYRIMCILIKLA MÜCADELE EDİYORUZ"

Konu hakkında duygu ve düşüncelerini dile getiren Nestle Waters Türkiye Genel Müdürü Michel Beneventi, gerek firma içinde gerekse dışında toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması adına çalışmalar yaptıklarını, bu konuda adımlar arttıklarını söyledi.

Beneventi, kadın çalışanların iş hayatına kattığı değere vurgu yaparak "Kadın işi-erkek işi diye yapılan ayrımcılıkla mücadele ediyoruz. Bunun bir parçası olarak meskenimiz olarak gördüğümüz Bursa'nın köylerinden kadınlara yeni iş fırsatlarının kapısını açan, forklift operatörlüğü eğitimi düzenledik." dedi.

Eğitimin önemine ve gerekliliğine dikkat çeken Beneventi, sundukları eğitimin farkını, adayların bilgilenmeleri ve deneyim kazanmalarının yanı sıra meslek edinme imkanına sahip olmaları olarak açıkladı ve sözlerini "Bu öncü kadınlar, başka kadınlara da cesaret verecek, bölgedeki farkındalığın artmasına katkı sağlayacak. Ayrıca eğitim katılımcılarını yeni çalışan olarak aramızda görmek de gurur verici olacak." diyerek tamamladı.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ODAĞINDA ÇALIŞMALAR YAPIYOR

Nestle Waters ayrıca, bulunduğu bölgenin kalkınması ve gelişmesi adına farklı alanlarda da çalışmalar gerçekleştiriyor.

Bursa'ya yönelik yatırımları çerçevesinde "Erikli Korumamız Gerekli İnisiyatifini" uygulamaya alan firma, Bursa Uludağ Üniversitesi'nin rehberliğinde Uludağ'da biyoçeşitliliği anlamak ve korumak için saha çalışmalarına başladı.

Öte yandan firma, Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü'nün kılavuzluğunda sürdürülebilir tarımı desteklemek hedefiyle, Bursa için önemli gelir kaynaklarından biri olan kestane ağaçlarının korunması ve üreticilerin bilinçlendirilmesi için de kolları sıvadı. (AA)