Türkiye'nin mobilya sektörü ve bağlı iş kollarında ihracat ve üretimdeki artışa paralel olarak 2022 yılı sonuna kadar 100 bin kişilik ek istihdam sağlanması hedefleniyor.

"GELECEKTEN OLDUKÇA UMUTLUYUZ"

Sektörün 36 bin üyesinin çatı kuruluşu Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED)'nun Başkanı Ahmet Güleç, AA muhabirine, kalitesi ve tasarımıyla ön plana çıkan Türk mobilyasının dünyadaki bilinirliğinin her geçen gün arttığını söyledi.

Kovid-19 nedeniyle Mart-Mayıs 2020 döneminde ihracatta düşüş yaşandığını dile getiren Güleç, sektörün sonraki aylardan itibaren dış satımını artırarak yoluna devam ettiğini, sektörün geleceğinin umut verici olduğunu belirtti.

"ÇOK GENİŞ BİR KESİME İŞ İMKANI SUNUYORUZ"

Var güçleriyle çalışmayı sürdürdüklerinin altını çizen Güleç,  "Sektör olarak yatırım, ihracat ve istihdama önem veriyoruz. Biz sürekli istihdamı artıran bir sektörüz. Son dönemde salgın nedeniyle istediğimiz verimliliği sağlayamıyoruz ama hedefimiz 2022 yılında dünyaya açılan Türkiye mobilya markasıyla istihdamı artırmak. Sektör, toplumun çok geniş kesimine istihdam sağlıyor. Sadece mobilya mesleğiyle çalışan insan almıyoruz. Elektrikçi, mühendis, tasarımcı, e-ticaret uzmanları, bilgisayar mühendisleri de alıyoruz." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'Yİ KABUL ETTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ"

Türkiye'nin sektörde dünyanın ilk 5 ihracatçı ülkesinden biri olması için nitelikli iş gücünün önemli olduğunu vurgulayan Güleç, 2022'nin sonuna kadar Türkiye'de sektör hedeflerinin 100 bin kişiye ilave istihdam sağlamak olduğunu ve dünya ticaretinde Türkiye'nin bir mobilya ülkesi olduğunu kabul ettirmek istediklerini söyledi.

"KATMA DEĞERLİ ÜRETİME VE DİJİTALLEŞMEYE ODAKLANACAĞIZ"

"25 milyar dolarlık üretim altyapımızın da ana garantisi bizim nitelikli iş gücümüz olacaktır" Güleç, sektörün dünya ticaretinden aldığı payı artırmak adına katma değerli üretime ve dijitalleşmeye daha çok önem vereceklerini sözlerine ekledi. (AA)