BERLİN (AA) - Almanya Şansölyesi Angela Merkel, tarımda oluşturulacak olan dijitalleşmenin; verimsizlik, açlık ve iklim değişikliği gibi mevcut sorunların çözümlerine fırsatlar sunduğunu belirtti ve " İnsanı dijitalleşmede merkeze koymak gerekiyor. Bunun için uluslararası iş birliğine ihtiyaç var." dedi.

TARIMIN GELECEĞİ...

Angel Merkel, Berlin'de 11'incisi düzenlenen Dünya Gıda ve Tarım Forumu'nda yaptığı konuşmada, "70 ülke tarım bakanının ve Türkiye'den de Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin bir araya gelmesinden mutlu olduğunu belirterek, bu göstergenin, tarımda yaşanan sorunların çözümü için istekli olunduğunu göstermektedir. Ve dijital teknolojilerin tarımın geleceği için önemine değindi. Bu anlamda Almanya'nın foruma ev sahipliği yaparak küresel iş birliğini desteklediğini kaydetti.

DİJİTİLLAŞME SORUNLARI ÇÖZÜYOR...

Merkel, çözümler için fırsatlara değinerek "Sorunların çözümü için dijitalleşme çok fırsatlar sunuyor. Öncelikle dijitalleşmede insanı merkeze koymak gerekir. Aynı zamanda, uluslararası işbirliğine ihtiyaç var. Çiftçilerin üretimlerine inovasyon katarak verimliliklerini arttırmalı ve bunun içinde dijitalleşmeyi öne almalılar. Dünya nüfusu, Birleşmiş Milletler'in verisine göre 2050 yılında 10 milyara ulaşacak. Bunun içinde tarım üretiminin gelişimi için, gelişmekte olan ülkelerde çiftçilerin pazara erişimi sağlanmalı."değerlendirmesinde bulundu.

Federal Almanya Gıda ve Tarım Bakanı Julia Klöckner, tarımda verimliliğin yolunun dijitilizasyondan geçtiğinin altını çizdi.
Daha sonra 70 bakan ile aile fotoğrafı çektiren Merkel,konuşmasından sonra bakanlarla tek tek selamlaştı.