MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde, her biri milyonlarca dolar tutarındaki özel ve kiralık mega yatlar, Yalıkavak açıklarına demirledi.

Türkiye'nin önemli turistik ilçelerinden birisi olan Bodrum'un koylarında mega yat trafiği yaşanıyor.

Dünyanın 20 büyük yatından birisi olarak nütelendirilen ve bir süredir ilçede yer alan 136 metre uzunluğundaki "Flying Fox" ile "Tıs" isimli Cayman bayraklı 111 metrelik mega yat, Kazak milyarder Alijan İbragimov'a ait 100 metre uzunluğundaki "Idynasty", Rus iş adamı Alexander Machkevitch'e ait 91 metrelik "Lady Lara" ve "Aquıla" isimli 86 metre uzunluğundaki süper yat, Yalıkavak Mahallesi açıklarına demir attı.

Büyüklükleriyle dikkatleri üzerlerinde toplayan yatlar, bölgedeki yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor.

Kimi tatilciler, sahilden yatları fgörüntülemeye çalışırken, mavi turdan dönen günlük gezi tekneleri de mega yatların yakınından geçiyor.

Yalıkavak'ın birçok farklı bölgesinden de görülebilen yatlardaki misafir ve personel hareketliliği de dikkati çekiyor. Yatlara bağlı sürat botlarının zaman zaman bölgedeki marinaya sefer yaptığı görülüyor.

Değeri yüzlerce milyon dolara ulaşan bazı yatlarda helikopter başta olmak üzere, havuz, jakuzi, spa, spor salonu, su sporları, sinema ve buna benzer daha  daha çok sayıda farklı olanak yer alıyor. Yatların daha kaç gün ilçede kalacağı ise henüz bilinmiyor.