Şekerbank’ın 65 yıldır yerine getirdiği üretimi destekleme görevi doğrultusunda bugün de önceliklerinin çiftçi, esnaf ve KOBİ’ler olduğunu belirten Şekerbank Genel Müdürü Servet Taze, Eylül sonu itibariyle kredilerinin yüzde 56’sının KOBİ’lere kullandırdıkları krediler olduğunu söyledi.

Şekerbank'tan, bankanın eylül sonu bilançosuna ilişkin yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Taze, Şekerbank’ın son 65 yıldır yerine getirdiği üretimi destekleme misyonu doğrultusunda dün olduğu gibi bugün de önceliklerinin çiftçi, esnaf ve KOBİ’ler olduğunu vurguladı.

Eylül sonu itibariyle kredilerin yüzde 56'sını KOBİ'lere kullandırdıkları kredilerin oluşturduğunu söyleyen Taze, Bankanın Anadolu’daki yaygın ve köklü şube ağı sayesinde çiftçi, esnaf ve KOBİ müşterilerini her dönem olduğu gibi bugün de destekleyerek ekonomiye katkı sağlamaya kararlılıkla devam ettiklerini vurguladı.

9 AYDA 109 MİLYON KAR

Şekerbank’dan yapılan açıklamaya göre, dokuz ayda konsolide bazda toplam kredi hacmi geçen yılın aynı dönemine nazaran yüzde 15 artışla toplam 24 milyar TL’ye ulaştı.
Bankanın aynı tarih aralığında konsolide aktif büyüklüğü de senelik bazda yüzde 20 yükselerek 36 milyar TL’ye ulaştı.

Yılın dokuz ayında 108,8 milyon TL net kar elde eden Şekerbank’ın 30 Eylül itibarıyla toplam özkaynak büyüklüğü 2,5 milyar TL oldu. Öte yandan bankanın eylül sonu bilançosuna göre toplam mevduat hacmi ise yıllık yüzde 34 oranında artışla 24,7 milyar TL’ye ulaştı.