Geniş bir yelpazede güçlendirme malzemeleri üreten Kordsa'nın cirosu yılın ilk 3 ayında 1,5 milyar TL, net kârı ise 144 milyon TL oldu. Aynı dönemde faiz amortisman vergi öncesi kârı ise 268 milyon TL olarak gerçekleşti.
Şirket tarafından yapılan açıklamada, 2021’in ilk çeyreğinde pandemi koşullarına rağmen lastik sektöründeki faaliyetlerini güçlü global ayak izi ile doğru yöneterek geçirdiği ifade edildi. Açıklamada, bu dönemde pazarda yaşanan hammaddeye erişim sıkıntısına olumlu cevap vererek müşteri sürekliliğini ve güvenliğini sağladığı aktarıldı.
Kordsa, 2020 yılına göre satışlarında yüzde 35-45 aralığında, ve faiz, vergi, amortisman öncesi kar (FAVÖK) rakamında ise yüzde 55-65 aralığında büyüme beklediğini de belirtti.
2021 yılının ilk çeyreğinde gösterdikleri büyümeden memnuniyetini dile getiren Kordsa CEO’su Ali Çalışkan, 5 farklı ülkede yerleşik yapılanması olan global bir şirket olduklarını, bu çok kültürlü yapılarının farklı iş yapış biçimlerinin getirdiği esneklik, değişikliklere kolay ayak uydurmalarını ve hızlı aksiyon alabilmelerini sağladığını belirtti. 

HAMMADDE TEDARİĞİNE RAĞMEN BÜYÜME KAYDETTİLER

Şirketin güçlü global tedarik ve satış yapılanması sayesinde bölgesel sorunları bertaraf ederek pandemi koşullarını yönetebildiğini belirten Çalışkan, lastik pazarında hammadde tedariğinde yaşanan sıkıntılara rağmen müşteri sürekliliğini ve memnuniyetini sağladıklarını ve büyüme kaydettiklerini ifade etti. Çalışkan, faaliyet gösterdikleri tüm iş kollarında yatırımlarıyla, iş birlikleriyle ve inovasyon çalışmalarıyla sürdürülebilir büyümelerini sürdürürken, yaşamın her alanını güçlendirmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.