İSTANBUL (AA)- KOBİ’lerin dijital dönüşümü ve üçüncü ülkelerde iş birliği konularının masaya yatırıldığı DEİK / Türkiye-Almanya İş Konseyi’nin Almanya çalışma ziyareti çerçevesinde, Alman Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Birliği (BVMW) ve Alman Yakın ve Orta Doğu Derneği (NUMOV) ile buluştu.

KOBİ’lerin dijital dönüşüm yolculuğunda örnek alınması gereken ülkenin Almanya olmasının faydalı olacağını söyleyen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) / Türkiye-Almanya İş Konseyi Başkanı Steven Young, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

“İŞ BİRLİĞİYLE BAŞARILI PROJELER YAPILABİLİR”

Young, çalışma ziyaretinde düzenlenen toplantılarda üçüncü ülkelerde iş birliğinin çerçevesini belirlediklerini söyleyerek, iş birliği doğrultusunda Afrika ve Orta Doğu bölgelerinin öne çıktığını kaydetti.

Değerlendirmesinde Türk KOBİ’lerinin dijital dönüşümünde Almanya’daki modelin örnek alınmasının faydalarından bahseden Young, Türk firmalarının Orta Doğu ve Afrika’daki deneyimlerinin yanı sıra iş yapma hızları ve girişimciliklerinin Alman firmalarının teknolojik altyapıları ve finansman kapasitelerinin birleştirilmesiyle başarılı projelerin yapılabileceğini belirtti.

Toplantıda, Türk ve Alman firmalarının ortaklaşa projeler üretilmesinde Orta Doğu ve Afrika bölgelerinin potansiyeli, sektörler, finansman, iş birliği ve ülke pazarı gibi çeşitli konular ele alındı.