Katmerciler, yeni zırhlı araçları Eren 4x4 ve Hızır II'yi ilk kez 15'inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF 2021) gün yüzüne çıkaracak. 

Firma ayrıca, mevcut 2 aracını daha fuarda sergilemeyi planlıyor.

KATLEDİLEN EREN BÜLBÜL'ÜN ADINI TAŞIYOR

İstanbul'da 17-20 Ağustos'ta düzenlenecek IDEF 2021'e ikisi yeni olmak üzere toplam 4 araçtan oluşan bir portföyle katılacak firmanın sergileyeceği ilk araç, 11 Ağustos 2017 tarihinde Trabzon'da terör örgütü tarafından katledilen 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün adını taşıyan 4x4 Meskun Mahal Müdahale Aracı "Eren" olacak.

Terörle mücadelede bilhassa şehir içi operasyonlarda güvenlik güçlerinin yeni gücü olacak araç, meskun mahalde de yüksek manevra ve performans sergileyecek biçimde geliştirildi ve firmanın zırhlı muharebe aracı Hızır’dan daha küçük ölçekli bir araç olarak tasarlandı.

ÖZELLİKLERİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

Düşük silüeti, dar ve kısa gövde yapısı, kısa dönüş yarıçapı ile meskun mahalde yüksek manevra ve performans sergileyecek yapıya sahip bulunan araç, yüksek karın altı mesafesi, üstün tırmanma ve yan eğim kabiliyetleri, yüksek yaklaşma ve uzaklaşma açılarıyla dikkati çekiyor.

Yüksek balistik korumaya sahip araç, ileri zırhlı teknolojisiyle mayınlara ve el yapımı patlayıcılara karşı güçlü koruma sağlıyor. Araç, hem şehir içi hem kırsal kesimlerde rahat kullanımıyla öne çıkarken, farklı iklim koşullarına uyum sağlayacak şekilde geliştirildi.

Uzaktan kumandalı stabilize silah sistemiyle hareket halinde ve hareketli hedeflere atış yapabilen araç, otomatik hedef takip sistemine de sahip.

PERSONELİN OPERASYON GÜCÜNÜ ARTIRACAK

Katmerciler’in tanıtımını yapacağı ikinci araç, 4x4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracı Hızır II olacak. Araç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da iştirak ettiği tanıtımla 2016 yılında sektöre sunulan, kısa sürede Türkiye'nin savunma envanterine girmesinin yanında çeşitli ülkelere de ihraç edilen Hızır'ın daha üst versiyonu olarak geliştirildi.

Hızır’ın bütün özelliklerinin sürdürüldüğü araç, tasarımı, artırılmış teknik kapasitesi ve yeni özellikleriyle IDEF 2021'in gözde araçları arasında yer almaya aday görülüyor. Hızır’dan biraz daha heybetli ve agresif görünüşüyle düşmana daha fazla korku salacak bir araç olarak geliştirildi.

Hızır II, personel sayısından oturma düzenine, görüntü açısının genişletildiği ön camdan stepnenin yerine kadar aracın ve personelin operasyon gücünü artıran, personele kullanım kolaylığı ve konfor sağlayan yeni özelliklerle donatılmış, daha dengeli, daha güçlü bir araç olarak öne çıkıyor. (AA)