İbişler Tekstil, Fatsa Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yapımı devam eden fabrikada sona yaklaştı. 

İstanbul Esenyurt'ta 700 kişinin istihdam edildiği 40 bin metrekarelik fabrikasının yanı sıra Düzce ve Fransa'da da üretim tesisleri bulunan İbişler Tekstil, Ordu Fatsa'da tekstil fabrikasını hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Fatsa OSB'de bulunan fabrikada sona gelindi. Doksan gün içerisinde resmi olarak açılması planlanan fabrika 10 bin metrekarelik kapalı alanda kuruluyor. 

İbişler Tekstil’den yapılan açıklamaya göre, fabrikada ilk aşamada 1.200 kişiye istihdam sağlanması hedeflenirken, fabrikanın, bölgedeki işsizlik rakamlarını önemli ölçüde aşağı çekmesi bekleniyor.

KARADENİZ’İN EN BÜYÜK TEKSTİL FABRİKASI OLACAK

İbişler Tekstil'in sahibi İlhan İbiş, Fatsa fabrikasının Karadeniz'in en büyük tekstil fabrikası olacağını vurguladı.

Kuşkusuz ülkemizin her noktasına yatırım yapmak önemli diyen İbiş, ekonominin kalbinin attığı İstanbul’da da yatırımların bulunduğunu ancak memleketi Ordu’ya yatırım yapmanın gururunu yaşadığını belirtti.

İbiş, “Bu yatırımla bölgedeki işsizliğin azaltılmasına bir nebze de olsa katkı sunabilirsek çok mutlu olacağım." açıklamasında bulundu.

Covid-19 salgınına rağmen yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini aktaran İbiş, önemli olanın bugünlerde bile yatırımı sürdürmek olduğunu vurgulayarak söz konusu fabrikanın bölge için önemli olduğunun altını çizdi.

İbiş, belirli bir büyüklüğe ulaşan herkesi en azından kendi memleketine yatırım yapmaya davet ettiğini hatırlatarak bölgelerin kalkınmasına iş insanları olarak katkı sunma imkanlarının olacağını söyledi.(AA)