İngiltere’de doğal taş ve seramik satış ile dağıtımı yapan Ionic Stone UK, 2009 yılında Türkiye’ye yatırım yapma kararı aldı. Denizli’nin Kocabaş Mahallesi’ne 32 bin metrekare alana kurulan fabrika, 2012 yılında üretime başladı.

Ionic Stone Türkiye Genel Müdürü Celil Kılınç, Kurdukları Ar- Ge merkezinde inovatif ürünler için ihtiyaç duydukları makinaları kendilerinin ürettiğini söyledi. 17 mermer grubunda 200’den fazla ürünün tamamını ihraç ettiklerini belirten Kılınç, şirket bünyesinde IonMakine’yı kurarak makina imalatına da başladıklarını söyledi.

Türkiye'deki ilk ve tek içten hareketli mermer epoksi fırınları üreticisi olduklarını ifade eden Kılınç, doğal taş makinaları ve epoksi uygulamalarıyla ilgili tescili alınmış 7 patentleri olduğunu aktardı.

İHRACATA 6.5 MİLYON DOLAR KATKI

Ar-Ge merkezlerinde geliştirdikleri makinalarla 17 taş grubunda 200’den fazla ürün üretip tamamını İngiltere, ABD, Avustralya ve Kanada’ya ihraç ettiklerini vurgulayan Kılınç, birçok firmanın yapamadığı ürünleri üretme kabiliyetine sahip olduklarını kaydetti. İnce ve büyük ebatlarda mermer plakalar, altıgen ve farklı açılı kesimlerde fayanslar yaptıklarını ifade eden Kılınç, ayda 15-20 bin metrekare doğal taşı işleyip, tamamını ihraç ederek Türkiye’nin ihracatına 6.5 milyon dolar katkı sağladıklarını söyledi.