İndeks Bilgisayar, 2020 mali sonuçlarını ve 2021 yılı hedeflerini açıkladı. Geçen yıl satışlarını 2019'a göre yüzde 93, net kârını ise yüzde 55 oranında artıran İndex Bilgisayar, 10,3 milyar TL satış ve 143 milyon TL net kâr elde etti. Şirket 2021’de ise yüzde 17 büyüme ile 12 milyar liralık satış hedefliyor.
Açıklanan finansal sonuçları değerlendiren Index Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, pandemi dönemiyle birlikte gerek kişisel gerek kurumsal boyutta hemen herkesin dijital dönüşümün önemini kavrayarak, bu değişimin bir parçası olduğunu belirtti. Index Grup olarak distribütörlüğünü yaptıkları mevcut markalarında artan pazar payları ve yeni markalarının ciro gelişimine katkısıyla sektör büyümesinin üzerinde çok ciddi bir büyüme sağladıklarını ifade eden Bilecik, uzaktan erişimin uzun bir süre hayatın önemli bir parçası olarak kalacağını vurguladı. 
Index Grup olarak dağıtımını yaptıkları marka sayısını ve ürün çeşitliliğini arttırmaya devam edeceklerini belirten Bilecik, mevcut kontrat sayılarını ve pazar paylarını artıracakları ve kanal ekosistemlerini Türkiye'nin dijital dönüşümünde daha etkin kullanabilecekleri bir yıl hedeflediklerini söyledi. 

REKABETİN KOZU ARTIK TEKNOLOJİDİR

Yeni bir iş modeli geliştirme amacıyla kripto para ile de ilgilendiklerine dikkat çeken Bilecik, iş ortaklarının değişen lojistik ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunma önceliklerinin her zaman olduğunu belirtti. Bu sene kurumsal teknoloji projelerinin finansmanında yeni bir yapılanma yatırımı yapacaklarını aktaran Bilecik, 2021 yılı içinde hedef ve amaçlarına uygun olacak StartUP firmalarını desteklemek için bir şirket yatırımı da yapacaklarını ifade etti. Yatırımlarıyla birlikte güçlü, karlı ve verimli bir şekilde büyümeye devam edeceklerini vurgulayan Bilecik, gerek kurumlar gerek ülkeler için rekabetin kozunun artık teknoloji olduğunu belirtti.