150 farklı ülkeye ihracat yapan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, faaliyetlerini sürdürdüğü Sakarya fabrikasında üretilen araçları fabrikadan TIR'larla limana ulaştırarak denizyolu ile ihracatını gerçekleştiriyor.
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye tarafından yapılan açıklamaya göre, şirket Japonya’dan denizyolu ile gelen araç parçalarını, DP World Yarımca ve Evyap Liman İşletmeleri ile gerçekleştirdiği iş birliği neticesinde; Yarımca’daki limanlardan tren yolunu kullanarak Arifiye İstasyonu’na ulaştırıyor. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin tren yolu lojistiği faaliyetlerine başladığından beri daha verimli ve çevreci bir şekilde lojistik faaliyetlerini gerçekleştirdiğinin belirtildiği açıklamada, aktif olarak kullanmaya başlanılan tren yolu lojistiğiyle Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, "Global Toyota 2050 Çevre Hedefleri" doğrultusunda karbondioksit salınımını büyük ölçüde azaltarak çevreci lojistik anlayışına katkı sağlıyor.

KARAYOLLARINDAN DAHA ÇEVRECİ BİR TAŞIMA

Tren yolu lojistiğinin Türkiye ekonomisine önemli bir katkı sağlayacağını söyleyen Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve CEO’su Toshihiko Kudo, tren yolu lojistiğini daha da verimli kullanabilmek adına çalışmalarının sürdüğünü belirtti.  Karayoluna göre çok daha çevre dostu bir taşımacılık yöntemi olan demiryolunun trafik yoğunluğunun azalması anlamında da önemli bir katkı sağlayacağını ifade eden Kudo, Türkiye ekonomisine katkılarını arttırabilmek ve araç ihracatı ile parça ithalatı konularında tren lojistiğini daha aktif kullanabilmek adına çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.