İhracatla ilgili eleman ilanlarının bu yılın üçüncü çeyreğinde geçen yıllara göre arttığını belirten Kariyer.net Genel Müdürü Fatih Uysal, yurt dışıyla ticaretin neticesinde, satış ve ihracat uzmanı, çevirmen gibi yeni pozisyonlar ortaya çıktığını ve bu sebeple dövizde yaşanan hızlı dalgalanmanın ihracat alanında yeni pozisyonlar açılmasına katkısı olduğunu vurguluyor.

Gazetecilerle bir araya geldiği sohbet toplantısında Uysal, 2019 yılında 20. kuruluş yılını kutlayacakları Kariyer.net’de  yaklaşık 14 milyon kişiye ait 25 milyon iş başvurusunun bulunduğunu söyledi.

Geçen ay internet sitelerine 28 milyon ziyaret gerçekleştirildiğini ve o dönemde 11 milyon iş başvurusu yapıldığını ifade eden Uysal, bunun da günlük 400 bin başvuruya karşılık geldiğini bildirdi.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan temmuz ayı verilerine göre işsizlik oranının yüzde 10,8 olduğunu hatırlatan Uysal,  Yeni Ekonomik Programı'nda da 2018 sonu için yüzde 11,3'lük bir işsizlik beklentisi olduğunu ve  kendi verileriyle bunun paralellik gösterdiğine dikkat çekiyor. Son dönemde ekonomide yaşanan gelişmelerden her sektörün farklı etkilendiğine değinen Uysal, Rusya ile yaşanan krizin sona ermesiyle turizm ilanlarında yılın 10 ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 32'lik artış görüldüğünü söylüyor.