Hüseyin Köksal, tekstil sektöründe faaliyet gösteren Karsal Örme firmasının 2016 yılından beri Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğunda oturuyor.

Trabzon’da peştamal boyama işi ile sektördeki yolculuğuna başlayan firma sahipleri ardından 1995 yılında Karsal Örme’yi İstanbul Beylikdüzü’nde kurdu.

Günümüzde Tekirdağ Çorlu’da bulunan 35 bin metrekareden oluşan modern tesislerinde faaliyetlerine devam eden firmanın bünyesinde 400 kişi çalışıyor.

İkinci kuşak aile fertlerinden olan, firmanın Sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Köksal’ın vefatının ardından ailenin üçüncü kuşak temsilcisi olarak dümeni devralan Hüseyin Köksal, bugün firmanın yeni pazarlara açılma hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor.

“KENDİMİ AİLENİN İKİNCİ KUŞAĞI OLARAK GÖRÜYORUM”

Trabzon’da 1978 yılında dünyaya gelen ve lise dönemine kadar bu şehirde yaşayan Köksal, üniversite öğrenimi için İstanbul’a geldi. Önce 1996 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi’ne sonrasında 1998 yılında da Doğuş Üniversitesi’ne geçti. Aynı üniversitenin İşletme Bölümü’nden 2003 yılında mezun oldu.

Kendisini ailenin ikinci kuşağı olarak gördüğünü söyleyen Köksal, bu durumu şöyle açıklıyor:

“Askerliğimi yapıp geldikten sonra 2004’te evlendim. Tekstilci bir aileyiz. Dedem ve babamdan sonra ben üçüncü kuşağı temsil ediyorum. Ama ben kendimi hep ikinci kuşak olarak görüyorum. Bunu bir avantaj olarak görüyorum ve bununla da çok gurur duyuyorum. Çünkü hep için işindeydim.”