Hisarcıklıoğlu, Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov'un da katıldığı "Türkiye-Tataristan İş Dünyası Yuvarlak Masa Toplantısı"nda, Türkiye ile Rusya Federasyonu arasındaki ilişkilerin gelişmesine çok önem verdiklerini söyledi.

“BİRÇOK SEKTÖRDE İŞ BİRİLİĞİMİZ BULUNUYOR”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Rusya ile ticaret hacmini değerlendirdi ve uzun vadeli hedefleri paylaştı. Hisarcıklıoğlu, “Geçtiğimiz yıl Türkiye ile Rusya arasındaki ticaret hacminin 22 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Asıl hedefimiz, Rusya ile ticaret hacminin 100 milyar dolara ulaştırılmak. Rusya, Türkiye’nin en önemli ticari ortaklarından biri olarak öne çıkıyor. İş insanlarımız uzun süredir Rusya Federasyonu'nda çalışmalarını aktif olarak yürütüyor. Koronavirüs salgınına rağmen 2020 yılında e Rusya ile ticaret hacmimiz 22 milyar dolar olarak gerçekleşti. Biz Rusya ile ticaret hacmimizi 100 milyar dolara ulaştırmayı hedefliyoruz. Rusya ile enerji, müteahhitlik, ticaret, yatırım ve turizm gibi birçok alanda iş birliğimiz bulunuyor. Bu hedefe ulaşmamıza yardımcı olacaktır." dedi. 

“TÜRKİYE E-İHRACAT KONUSUNDA GÜVENİLİR BİR ORTAK” 

Hisarcıklıoğlu, “Türkiye ile Tataristan arasında her alanda ticaret ve yatırım yapma imkanı bulunuyor. Özellikle otomotiv, petrokimya, enerji gibi sektörlerde faaliyet gösteren büyük şirketler, Türkiye’deki yatırım imkanlarından faydalanabilir. Helal pazarına da büyük önem veriyor. Bu anlamda helal gıda alanında ortak projeler geliştirebiliriz” dedi. (AA)