Çeşitliliğin fazla olduğu güç aktarım ürün pazarının %40’ı Avrupa, %35’i yerli, %25’i Uzakdoğu menşeilidir. Özellikle Avrupa orijinli ürünlerin marka bilinirliklerinden kaynaklı Uzakdoğu ürünleriyle arasında fiyat farkı göze çarpmaktadır. Bu noktada tercih yaparken önemli olan ürünün ömrüdür.

Güç aktarım ürünlerinde ürün ömrünü etkileyen olumsuzlukların %85’i yanlış kullanım ve bakımlarının doğru yapılmamasından kaynaklanmaktadır. Ürünün menşeinin ürün ömrüne etkisi ise doğru kullanım ile karşılaştırıldığında ihmal edilebilecek seviyededir. Doğru kullanım için yapılması gereken, güç aktarım ürün kullanımı ve bakım uygulamaları hakkında firmaların ilgili mühendis, teknisyen, ustabaşı gibi tüm teknik personelini konu ile ilgili uygulamalı eğitimlerle bilgilendirmektir. Güç aktarım eğitimleri ve ürünleri ile sanayi kuruluşlarının verimliliğini sürekli artırmaya yönelik alt yapıya sahip olmak içinse tedarikçi firmanın finansal ve lojistik yapısının güçlü olması gerekmektedir.

Ürün karşılaştırma için farklı özellik ve fiyattaki güç aktarım ürünlerinin satış ve eğitimini eşzamanlı olarak sunan ENDAŞ