Gübretaş Maden Yatırımları AŞ ile Ziraat Bankası, Söğüt Altın Madeni Projesi'ndeki altın kaynağının ülke ekonomisine kazandırılması için iş birliğine gitti ve kredi sözleşmesi yaptı.
Söğüt Altın Madeni özelinde Ziraat Bankası ile sürdürülen iş birliğini daha ileriye taşıma noktasında bir protokol imzaladıklarını söyleyen Tarım Kredi Genel Müdürü ve Gübretaş Maden Yatırımları AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Poyraz, Bu sene kullanılmak üzere 135 milyon dolarlık bir limit tahsisi olduğunu belirtti. Söğüt Altın Madeni Sahası'nın işletilmesi, yatırımların yapılması noktasında finansman ihtiyacını Ziraat Bankası öncülüğünde temin etmek için iş birliğine girmiş olacaklarını ifade eden Poyraz, altın madeninde 450 milyon dolarlık yatırım öngördüklerini vurguladı. 

YILLIK 6-7 TON ALTIN ÜRETİLECEK

Akbaştepe ve Korudanlık olarak iki ayrı cevher sahasındaki çalışma alanlarında, inşallah hızlı bir şekilde süreçleri tamamlayıp üretime geçtikten sonra, yıllık yaklaşık 6-7 ton civarında altın üretmeyi planladıklarına dikkat çeken Poyraz, Türkiye'de üretilen yıllık toplam altın miktarının yaklaşık yüzde 15'i civarında bir üretim miktarından bahsettiğinin altını çizdi. 
Yatırıma, istihdama ve ihracata katkı sağlayacak bütün projelerde yer almak istediklerini belirten Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar da, ithalatının Türkiye'de zaman zaman ciddi anlamda yükseldiğine ve cari dengeye negatif yansıdığını kaydetti. Bu projenin cari dengeye ve istihdama da olumlu katkı sağlayacağını aktaran Çakar, bu projenin altının çıkarılmasına ve işlenmesine yönelik bir proje olduğunu ve projenin tamamında yer almak üzere planlamalarını yaptıklarını söyledi.