Global Holding, dolaylı bağlı ortaklığı olan Global Ports Holding Plc (GPH), yabancı bir stratejik yatırımcı ile beş yıllık bir kredi anlaşması imzaladığın açıkladı. Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, söz konusu anlaşma birtakım ön şartların yerine getirilmesine bağlı olduğu aktarıldı. Duyuruda, Zamanlamaya ilişkin kesin bir beyanda bulunmak mümkün olmadığının belirtildi.

BAŞARILI BİR ANLAŞMA OLDU

Grubun borçluluğunu azaltma stratejisine sağlam adımlarla devam ettiklerini ifade eden GYH ve GPH Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, söz konusu Eurobond’un faizi yüzde 8.125’iken, yeni kredi anlaşmamız sonucunda yıllık faiz maliyetimizi yüzde 5.25’e çekmiş olduklarını ifade etti. Mevcut ekonomik koşullar dikkate alındığında başarılı bir anlaşmayı tamamladıklarına dikkat çeken Kutman, pandeminin küresel turizm sektörüne etkisine rağmen, turizmin en gözde segmenti olan kurvaziyer turizmine uzun vadeli pozitif bakış açılarının devam ettiğini söyledi. Bu bakış açısının piyasalarda destek gördüğü için uygun finansal koşullarda yeni bir anlaşma yapıp, yatırımcının ilgili gördüğünü ifade eden Kutman, dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi konumlarını güçlendirmeye devam edeceklerini belirtti. 
Kredi anlaşmasının şirketin finansal yapısını iyileştirme noktasında önemli bir adım olduğunu belirten GPH CEO’su Emre Sayın ise, kruvaziyer limanlarına yolcuların gelmeye başladığını ve büyük çoğunluğu da önümüzdeki birkaç hafta içinde yolcularını karşılayacağını belitti.