Getir'in yeni hizmeti, Getir Çarşı’nın duyurusu, Getir Kurucu Ortağı Tuncay Tütek'in katıldığı çevrim içi toplantıda yapıldı.

Toplantıda, şu ana kadar yaptıkları çalışmalar üzerine bilgiler veren Tütek, çok yakında üç yeni ülkeye daha çıkacaklarını anımsattı.

Yeni projelerine ilişkin de değerlendirme yapan Tütek, "Hazır hale gelir gelmez paylaşmak istedik. Getir, Getir Büyük, Getir Yemek, Getir Su'yun yanına Getir Çarşı'yı ekliyoruz. Getir Çarşı ile, mahallenizdeki kasap, manav, fırın gibi esnafların ürünlerini, Getir'in milyonlarca müşterisi ile buluşturuyoruz.” dedi.

ÖNCE İSTANBUL SONRA TÜM TÜRKİYE’DE

Türkiye'de 2 milyondan fazla esnafın bulunduğunu ve 200 binden fazlasının İstanbul'da bulunduğunu ifade eden Tütek, uygulamaya öncelikle İstanbul'da başlayacaklarını duyurdu.

Bugün itibarıyla, işletmelerden gidip tek tek kayıt almaya başlıyoruz diyen Tütek, “Bu işe yaklaşık 300 kişi ile başlıyoruz. İstanbul'dan sonra Türkiye'nin geri kalanına da yayacağız. Amacımız, mahalle ruhunu yansıtmak ve yaşatmak. Amacımız mahalle kültürünün vazgeçilmezi olan işletmeleri dijitalleştirmek." ifadelerini kullandı.

Tütek, uygulama kapsamında salgın döneminde sıkıntı yaşayan esnafa destek olmak ve ek gelir kazandırmak amacında olduklarını vurgularken, teknoloji ya da donanım olarak yeterli olmayan esnafa da çeşitli destekler vereceklerini bildirdi ve yeni uygulamayı önümüzdeki haftalar içinde kullanıma açacaklarını aktardı.(AA)