Gen İlaç ve Sağlık Ürünleri (GEN),  halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu'na(SPK) başvurdu.
Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, GEN İlaç’ın paylarının halka arzında, sermaye artırımı ve ortak satışı yöntemleri birlikte kullanılacak.
Halka açıklık oranının yüzde 20,83 olarak belirlendiği ve OYAK Yatırım liderliğinde gerçekleşecek olan halka arzın,  ek satış hakkının kullanılması durumunda ise bu oranın yüzde 22,92’ye çıkacağı bildirildi.
GEN ilaç tarafından yapılan açıklamada, bedelli sermaye artırımı yöntemiyle halka arz edilecek payların nominal değerinin 50 milyon TL olacağının kaydedildi. Bu miktarın toplam halka arzın yaklaşık yüzde 80’lik bölümünü oluşturduğunun ifade edildiği açıklamada, ortak satışı kapsamında halka arz edilecek paylarının nominal değerinin ise 12,5 milyon TL olduğu belirtildi. 

62,5 MİLYON TL DEĞERİNDE PAY HALKA ARZ EDİLECEK

Toplam halka arz edilen paylarının nominal değerinin 62,5 milyon TL olduğunun ifade edildiği açıklamada, fazla talep gelmesi halinde ortak satışı kapsamında 6,3 milyon TL nominal değerli payların halka arz edilecek pay miktarına eklenmesinin planlandığının belirtildi. Ek satışın gerçekleşmesi halinde ise toplam 68 milyon 750 bin TL nominal değerdeki payların halka arz edileceği aktarıldı.