GTech'in teknoloji dünyasındaki 21 yıllık deneyimi ve birikimiyle, sektör için daha nitelikli gençler yetiştirmek ve ekosisteme katkı sağlamak üzere hayata geçirdiği GTech Akademi'nin 2021 yılı programı başvuruları başladı. Başvurular, 1 Haziran 2021 tarihine dek devam edecek.

2014 yılından bu yana birçok gencin yaşamına dokunan GTech, akademiye katılan başarılı ve yetenekli katılımcıları hem GTech bünyesinde hem de sektörde istihdam ediyor. GTech Akademi, kariyerini veri bilimci, veri mühendisi veya veri mimarı olarak devam ettirmek isteyen yeni mezun, ilgili alanlarda yüksek lisans öğrencisi ya da maksimum 3 yıl yazılım deneyimi olan gençlerin başvurularını bekliyor.

KATILIMCILARIN YÜZDE 75’İ İSTİHDAM EDİLİYOR

GTech Kurucu Ortağı ve CEO'su Mine Taşkaya projeye ilişkin değerlendirmede bulundu. 

GTech Akademi'nin temelinde gençleri iş hayatına hazırlama sorumluluğu var diyen Taşkaya, 2020 yılı itibariyle eğitimlerini online olarak gerçekleştirdiklerini belirtti.

GTech Akademi'ye katılan genç mühendisler üniversitelerde aldıkları temel mühendislik eğitimlerinin yanı sıra sektörün ihtiyaç duyduğu yeni nesil teknolojileri 1 aylık deneyimin katkısıyla uygulamalı biçimde öğrenme fırsatı yakalıyor diyen Taşkaya, 2021 yılı programı için geleceğin teknoloji mimarı olarak anılmak isteyen tüm gençlerin başvurularını beklediklerini kaydetti.

Taşkaya, “Akademi çalışmalarımız kapsamında 2 ayrı programımızla, veri mühendisi, veri bilimci, veri mimarı ve EPM finans danışmanı olarak adlandırılan uzmanlar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu programlarda sunduğumuz ücretsiz eğitimler sayesinde öğrencilere sadece teoriyi değil özellikle yeni nesil teknolojileri kullanmayı da öğreterek onları sektöre kazandırıyor ve ekosisteme yetişmiş insan kaynağı sağlıyoruz. Öte yandan GTech Akademi'nin gençlere mentorluk sunan bir yapısı var. Programlarda yalnızca teknik bilgiyle sınırlı kalmıyor, iş hayatının dinamiklerini ve öğretilenlerin gerçek hayattaki uygulama alanlarını da detaylı aktarıyoruz.” dedi.

Taşkaya ayrıca, GTech Akademi'de eğitim alan gençlerin yüzde 75'inin, birkaç ay içinde iş bulabildiğini ve bugüne dek programa dahil olan gençler arasından 57 kişiyi GTech'te istihdam ettiklerini de belirtti.

UYGULAMALI ÖĞRENME FIRSATI 

GTech Akademi 2021 programının katılımcısı olarak seçilecek gençler, Büyük Veri, İş Zekası, Yapay Zeka, Makine Öğrenmesi, Veri Ambarı, Veritabanı, İleri Analitik, Kurumsal Performans Yönetimi gibi alanlarda yetkin ekipler tarafından eğitim sunulan bir programa dahil olacak. Yeni nesil teknolojileri sadece teorik olarak değil, uygulamalı olarak da öğrenme fırsatı yakalayacak olan katılımcılar, sektörün ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda kendilerini geliştirebilecekleri yepyeni fırsatları da keşfedecek. Her yıl GTech Akademi eğitimini tamamlayan gençler, başta GTech olmak üzere, sektörün önde gelen oyuncuları tarafından sunulacak kariyer imkanlarından faydalanıyor.