VAİLLANT TÜRKİYE İLETİŞİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI VAİLLANT TÜRKİYE İLETİŞİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin lokomotif kenti Gaziantep, nisan ayında 927 milyon 172 bin dolar ihracat gerçekleştirdi. Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Tuncay Yıldırım, “Gazientep ülke ihracatına önemli katkılar sağlıyor. Nisan ayı ihracatı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 5 oranında arttı ve 927 milyon 172 bin dolara ulaştı. Ocak-nisan dönemindeki rakamların ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,82 artışla 3 milyar 573 milyon 557 bin dolar oldu” dedi. 

“EN ÇOK BAKLİYAT VE HUBUBAT İHRAÇ EDİLDİ”  

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Tuncay Yıldırım, “2022 yılının ilk 4 ayında Gaziantep en fazla hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörlerinde ihracat gerçekleştirdi. Gaziantep’in sektör ve pazar çeşitliliği bulunuyor. Aynı dönemde en fazla ihracat gerçekleştirilen ikinci sektör ise 676 milyon dolar ile makine halısı oldu. En büyük pazarımız ise her zaman Irak oldu.  Globalde yaşanan hem politik hem de ekonomik gelişmeleri değerlendirdiğimizde Pazar çeşitliliğinin önemini çok daha iyi görüyoruz. Oda olarak üyelerimize yeni pazarları keşfetmek, var olan pazarlardaki iş fırsatlarını daha güvenli kılmak adına rehberlik etmeye çalışıyoruz." dedi. 

“İHRACAT RAKAMLARINI ARTIRMAYA DEVAM EDİLİYOR”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adnan Ünverdi, “Gaziantep, Türkiye ve bölge sanayisinin en önemli üretim merkezlerinin başında geliyor. İhracat rakamlarını artırmaya da büyük bir özveri ile devam ediyor. Gaziantep'in aylık ve dönem bazında 6. sırada yer alıyor. Küresel sorunlar ve kriz dönemlerinde üretim yapmak ve katma değer oluşturmak oldukça önemli. Sanayide sürdürülebilirlik için sanayicilerin sorunlarına çözüm sunmak gerekiyor.  Bir ve beraber olduğumuz sürece aşamayacağımız bir konu da yoktur. Geçmişte de çok büyük zorlukların üstesinden geldik, inşallah dünyanın darboğazdan geçtiği bu zorlu dönemi de el birliği ile atlatacağız." ifadelerini kullandı. (AA)