İSTANBUL (AA) - İhale bedeli dahil toplam 1,7 milyar dolar tutarında yatırım gerçekleştirilen ve Karaköy sahil şeridine 200 sene sonra erişim imkanı sunacak olan Galataport İstanbul, 2020’nin mayıs ayında hizmete girmesi planlanıyor.

Doğuş Grubu ile Bilgili Holding’in  işbirliğinde hayata geçirilen Galataport İstanbul projesinin tanıtım toplantısı, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Ferit Şahenk ve Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili’nin katılımıyla Galataport İstanbul’da yapıldı.

Turizmden kültür sanata, gastronomiden alışverişe kadar hayatın her köşesine dokunacak olan simge proje, 2020 yılının mayıs ayında hizmete girecek. Galataport İstanbul, dünyanın en büyük sahil şeridi projelerinden biri olarak yepyeni bir destinasyon haline gelecek.

Galataport İstanbul Kruvaziyer Limanı, ana liman ve transit sefer olarak İstanbul’u ziyarete gelen kruvaziyer gemilerini karşılayacak. Dünyada ilk defa kurgulanan kapak sistemi ve buna bağlı olarak yer altında 29 bin metrekarelik terminal hizmete sokularak modern bir liman inşa ediliyor. Limanda gemi olmadığı anlarda ise gümrüklü alanı ve güvenlik (ISPS) alanını ayıran kapak sistemi sayesinde sahanın yer üstü alanının tamamı, halkın hizmetine açık olacak.

2020 senesinde toplam 64 sefer, 2021 'de ise yaklaşık 140 sefer Galataport İstanbul’a rezervasyon yaparken, bir çok firmanın Galataport İstanbul’u ana liman olarak kullanması hedefleniyor.

Ayrıca, proje planlaması kapsamında gerçekleştirilen 30 bin metrekarelik peyzaj alanında yüzlerce ağaç bulunacak ve 2 bin 300 araçlık yer altı otoparkı da bölgenin park sorununun çözülmeisnde önemli bir rol oynayacak.